Dagens aktietip - tirsdag

Aktietip. SimCorp kan blive ramt af kreditkrisen.

SimCorp har endnu ikke været ramt af nedturen i de store internationale inves-teringsbanker, som udgør en central del af SimCorps kundegrundlag med salget af software til den finansielle sektor.

Men vi frygter, at selskabets ellers meget flotte salgsvækst og lønsomhed kan blive ramt hårdt næste år. Samtidig er der mulighed for, at aktien vil blive kørt ned ad bakke sammen med de øvrige softwareaktier på grund af en generel afmatning.

På den helt korte bane fejler SimCorps resultater ellers ikke noget. Omkring 90 procent af årets samlede forventede salg er allerede i hus, og ledelsen indikerer, at der kommer yderligere mindst seks kontrakter i hus inden årsskiftet. SimCorp oplyser, at der i år kommer nogenlunde det samme antal kontrakter i hus, som sidste år. Da der ved udgangen af 3. kvartal var annonceret ti nye kontrakter, burde der komme yderligere seks kontrakter inden årsskiftet. Det er dog ikke overraskende, at 4. kvartal ventes at blive meget stærkt, da kvartalet normalt tegner sig for cirka halvdelen af licensomsætningen.

En række nye kontrakter i slutningen af november og december kan alligevel blive godt for kursen, også selvom aktien er forholdsvis dyr. Samtidig ser vi meget stor sandsynlighed for, at der hen mod årsskiftet kommer en opjustering, da de forventede ordrer plus allerede indgåede kontrakter burde skyde over ledelsens forventning.

Risikoen er, at 2008 bliver et mere mat år. Vi bemærker, at SimCorp på trods af en forventet salgsvækst i år på ca. 30 procent ikke har øget ordrebogens størrelse nævneværdigt i 3. kvartal. Således oplyses det i kvartalsregnskabet, at ordreindgangen i 3. kvartal blev 13,8 mio. euro – mod en ordreindgang på 14,7 mio. euro i samme periode sidste år. Altså et fald, hvilket kan være første signal på en afmatning.

www.aktieugebrevet.dk