Dagens aktietip - onsdag

Lanceringer af produkter i USA redder Lundbeck

Læs mere
Fold sammen

Lundbeck øgede i 1. kvartal omsætningen til 3.226 mio. kr., hvilket er en salgsfremgang på 11,9% i forhold til samme kvartal sidste år.

Men på trods af et stærkt 1.kvartalsregnskab har Lundbeck-aktien været under pres i de seneste uger efter offentliggørelsen af skuffende resultater for depressionsmidlet Lu AA21004 i begyndelse af juni. Stoffet er udset til at skulle afløse storsællerten Lexapro/Cipralex, hvor patentet udløber i perioden 2012-2014. Lundbeck skal nu foretage yderligere tidskrævende studier med stoffet, og det kan forsinke markedslanceringen 18-24 måneder.

For 2009 forventer Lundbeck nu en omsætning på 13,1-13,6 mia. kr. mod tidligere forventede 12,0-12,5 mia. kr. Det er første gang Lundbeck leverer estimater, der inkluderer salget fra det nye amerikanske datterselskab Lundbeck Inc. Den samlede omsætning for Lundbeck Inc. forventes dermed at blive på 1,1 mia. kr. i 2009. Resultatet før skat for Lundbeck koncernen ventes at blive på 2,8-3,0 mia. kr., hvilket er en nedjustering på 200 mio. kr. fra tidligere forventede 3,0-3,2 mia. kr.

Til gengæld bød kvartalet på positivt nyt omkring skizofrenimedicinen Serdolect, som i begyndelsen af april måned fik en positiv anbefaling fra FDA’s ekspertpanel. I den nærmeste fremtid ventes også epilepsimidlet Sabril godkendt i USA. Sker det, vil det samtidig betyde, at Lundbeck skal betale de sidste 1,7 mia. kr. af den totale købssum på 5,2 mia. kr. for Ovation Pharmaceuticals.

Vi er positivt overraskede over Lundbecks stærke 1. kvartal, hvor såvel omsætning og EBIT-margin lå væsentligt over vore estimater. Vi finder endvidere, at bekymringerne om hvorvidt Lundbeck kan nå at have afløseren for Cipralex/Lexapro klar inden patentudløb p.t. er overdramatiserede, og at worst case scenario er så godt som indregnet i den nuværende aktiekurs.