Dagens aktietip - onsdag

Aktietip. Usikkerhed om Lundbeck-patent.

Som markedet havde forventet, kom Lundbeck flot ud af 3. kvartal med højere omsætning og driftsoverskud end selskabets egne forventninger. Vigtigt for fremtiden er, at selskabet med stor sikkerhed har en afløser parat for Cipralex/Lexapro (USA) i 2012. Når vi alligevel er en smule forbeholdne, skyldes det flere forhold: For det første ser det ud til, at Lundbeck i Europa ikke længere øger sin markedsandel på Cipralex.

For det andet var USA-salget af Lexapro godt nok betydeligt større end forventet. Men den svækkede US dollar slår antageligt hårdt igennem næste år.

Endelig blev det i det netop aflagte regnskab for 3. kvartal oplyst, at selskabet har tabt en patentsag ved en tysk underret den 24. august 2007. Patentsagen vedrører en generisk kopi af Cipralex. Handelsbanken vurderer i en analyse efter kvartalsregnskabet, at konkurrenternes kopiprodukter til Cipralex kan ventes hurtigere end tidligere forventet. Finanshuset støtter sig op af to kopiproducenter og en patentekspert, som alle vurderer, at Lundbeck nu står overfor store patentudfordringer, og at generiske kopier af Cipralex allerede kan være på markedet i 2008.

Handelsbanken vurderer dog også, at det er meget vanskeligt at vurdere udfaldet af patentsager. Det nævnes dog, at patentbeskyttelsen vedrørende data for Cipralex allerede udløber i Danmark ved udgangen af 2007, og at det vil få kopiproducenterne til at gå til angreb.

Vi ser mulighed for, at mere massiv offentlig omtale af patentspørgsmålene de næste måneder kan skabe en negativ stemning omkring aktien. Et positivt element omkring Lundbeck er, at aktien er forholdsvis upåvirket af de kraftige kurssving, som aktiemarkedet har været ramt af de seneste uger.