Dagens aktietip - onsdag

Aktietip. Coloplast bygger op til en stigning.

Coloplast forlod det fine C20-indekset 27. december sidste år. Traditionelt taler man om, at sådan et exit koster op imod 10% i kurs, da mange store internationale investorer kun ønsker at købe aktier i C20-indekset.

For netop Coloplast tvivler vi dog på, at der vil kunne noteres nogen negativ virkning her i 2008. Hvis vi ser på Coloplasts kursudvikling gennem de seneste år, så ligner det faktisk mere optakten til en kursstigning.

Efter en eksplosiv kursstigning fra 2005 til slutningen af 2006 mødte Coloplast en grænse ved kurs 520, som det viste sig umuligt at bryde gennem. Men istedet for at opgive håbet og sende kursen tilbage, hvor den kom fra, viste det sig, at markedet havde en grundlæggende tro på Coloplast.

Kursfaldene fra toppen blev forholdsvis beskedne i forhold til den kraftige stigning, aktien havde leveret, og hvad der er endnu vigtigere, så lå kursbundene højere og højere gennem 2007. Det er et signal om, at der opbygges et køberpres nedefra, som på et tidspunkt har opslugt udbuddet fra de sælgere, som mister troen på at kursen bryder modstanden ved 520.

Sådan et forløb vil ofte resultere i et pludseligt gennembrud af modstanden, når sælgersiden er tørret ud. Købersiden er fortsat stærk, og ved en stigning forbi modstanden i 520 vil de tidligere sælgere strømme tilbage som købere. Dermed vil der blive en kraftig ubalance i udbud-efterspørgsel, og det kan sende kursen hurtigt opad. Et sådant udbrud kan forventes i løbet af 2008.

Til fordel for en kursstigning hos Coloplast taler også, at tilliden til mange aktier blev kraftigt svækket i december. Da Coloplast opererer på et marked, som er forholdsvis upåvirket af konjunkturerne, vil aktien være et naturligt tilflugtssted, når usikkerheden bliver for stor andre steder.