Dagens aktietip -onsdag

Ambu vokser også under lavkonjunktur.

Læs mere
Fold sammen
Et af de få selskaber, som kom ud af 2008 med en højere kurs end året startede med var Ambu. Ganske vist har Ambus aktionærer også måtte acceptere et stort kursfald, men det blev overstået allerede i 2007.

Med udsigt til et internationalt samfund med lavkonjunktur er investorerne i dag på jagt efter selskaber, som ikke er følsomme overfor konjunktursvingninger. Og det krav opfylder Ambu, som forhandler udstyr til hospitaler. Bl.a. iltmasker og elektroder til EKG-undersøgelser.

Udover at være forholdsvis ufølsomt overfor konjunkturudsving, er der også tale om et marked, som har nogle rigtig spændende perspektiver. I den vestlige verden vil en ældre befolkning, livstilssygdomme m.v. de kommende år sandsynligvis øge presset på hospitalsvæsenet, og selvom det samfundsmæssigt kan være et problem, betyder det øget efterspørgsel efter Ambus produkter.

Og i Asien (primært Kina) og Østeuropa er der fuld gang i en økonomisk og samfundsmæssig udvikling, som gradvist vil trække sundhedssystemet op på samme niveau, som vi er vant til i Vesteuropa og USA. Så også her er der udsigt til en væsentlig øget efterspørgsel efter Ambus produkter.

Idag henter Ambu kun 8% af sin omsætning udenfor Europa/USA, men det kan meget vel ændre sig markant de kommende år i kraft af den forventede vækst på nye markeder.

Selvom der er tale om en forventet positiv udvikling over flere år, har aktiemarkedet en tradition for at tage både glæder og sorger på forskud. Vi forventer derfor, at Ambu i 2009 vil blive betragtet som en attraktiv aktie med en deraf følgende kursstigning. Af tallene for 2008 fremgår det, hvordan Ambu i 2008 viste sig at være immun overfor årets voldsomme fald på aktiemarkedet. En stigning forbi kurs 90 vil være et signal om, at købersiden nu har taget kontrollen. Det tror vi sker i 2009.