Dagens aktietip - mandag

SimCorp siver stadig nedad

Læs mere
Fold sammen

Lige siden begyndelsen af 2009 havde SimCorp forsøgt at komme forbi kurs 615 og 22. april lykkedes det så i fjerde forsøg.

Det viste sig at blive indledningen til en eksplosiv stigning, som først sluttede i kurs 920 en måned senere. Siden er kursen sivet nedad, og har mistet 10 procent, siden toppen blev nået.

Stigningen skete i en næsten lodret bevægelse, mens faldet er foregået under mere kontrollerede former. Risikoen ved sådan et forløb er, at man fristes til at betragte ethvert tilbagefald som en mindre korrektion, inden stigningen fortsætter.

Det er en naturlig tanke, da en stigning på 50 procent i løbet af kun en måned må være et udtryk for aktiemarkedets store tillid til aktien.

Når så kursen efter dette kraftige spring falder tilbage, vil det være oplagt at forklare det med kortsigtet gevinsttagning og dermed noget midlertidigt, inden stigningen fortsætter. Man kan da også godt vælge at fortolke den vandrette kursbevægelse den seneste månedstid sådan. Men der er langt fra at betragte noget som en ønskværdig mulighed og så til at sætte sine penge på spil i håbet om, at det virkelig sker.

Den fornuftige måde at angribe sådan en situation på er at forholde sig til kendsgerningerne. Og de er, at SimCorp er et fortræffeligt selskab, men med en lav stjerne hos aktiemarkedets investorer for tiden. Deraf den sivende aktiekurs.

Derfor bør man holde sig på afstand af aktien, indtil stemningen beviseligt skifter. Det vil som minimum sige, indtil kursen skal passere den seneste top fra 3. juli, som lå i kurs 867. Risikoen ved at ignorere aktiemarkedets signaler om en svigtende tillid til SimCorp er, at man hænger på aktien under et eventuelt kursfald, som i værste fald kan sende aktien tilbage til niveauet fra slutningen af april. Altså et kursfald på yderligere 20 - 25 procent.