Dagens aktietip -fredag

Vestas lever op til høje forventninger.

Læs mere
Fold sammen
Efter regnskabet for 3. kvartal 2008 var analytikerne i en række store internationale finanshuse meget skeptiske overfor den udmelding Vestas’ ledelse kom med for udsigterne for 2009. Denne skepsis sendte aktien ned lige efter regnskabet. Analytikerne vurderede, at Ditlev Engel ikke havde opdaget, at mange store kunder står foran meget hårde markedsvilkår.

Der var også tale om meget ambitiøse mål for 2009 fra Vestas ledelse: en salgsvækst på 25 pct., og en opjustering af overskudsgraden til 11-13 pct. i 2009 – mod 10-12 pct. i 2008 (med en overskudsgrad på 9 pct. i 3. kvartal 2008). På det grundlag udmeldte Vestas-ledelsen, at den fortsat ville udbygge og investere i ny produktionskapacitet, herunder undlade at fyre medarbejdere.

I 4. kvartal har ordreindgangen stort set levet op til det forventede, og indgangen af nye ordrer ser ikke ud til at være bremset op. Siden starten af oktober er der kommet oplyste nye ordrer for mindst 700 MW. Skønsmæssigt svarede ordrebogen efter 3. kvartal kun til halvdelen af det indikerede salg i 2009, hvorved salget skal fortsætte med stor styrke.

Fortsætter ordreindgangen i samme tempo som de seneste måneder, forventer vi god mulighed for, at Vestas kommer i mål med årsforventningen. Der kan dog opstå ny bekymring efter melding om, at vingeproducenten LM Glasfiber må fyre en stor del af medarbejderne.

De udenlandske finanshuse har været nettokøbere i Vestas de seneste uger, og den købsinteresse har været enestående positiv i forhold til de andre større danske aktier.

Når man ser på kursudviklingen, er det ikke overraskende, at Vestas nu igen er kommet ind i varmen.. Mens aktiekursen for blot forholdsvis få måneder siden indeholdt en urealistisk indregning af alle tænkelige positive forventninger de kommende mange år, har det kraftige kursdyk gjort den aktuelle aktiekurs langt mere realistisk, og vi ser i dag Vestas som en meget interessant investeringsmulighed i 2009.