Dagen Aktietip - onsdag

Vinderaktier med fokus på miljø og klima

Læs mere
Fold sammen
Med udsigt til en global klimaaftale i år vil der komme forstærket fokus på klima- og miljøaktier.

Samtidig er den økonomiske nedtur i den vestlige verden nu så voldsom, at myndighederne i USA og Europa seriøst planlægger store hjælpepakker for at redde samfundsøkonomien fra en flerårig recession, og her er netop miljø- og klimaområdet centralt.

Med lav forbrugertillid og udhulede friværdier (og måske udhulet pensionsopsparing) vil det være naturligt for private at anvende eventuelle skattelettelser til øget opsparing, og derved vil den ønskede vækstpåvirkning blive begrænset.

Derfor ligger det i kortene, at myndighederne over hele kloden vil målrette den finansielle støtte mod politikområder, hvor der alligevel er brug for samfundsøkonomiske investeringer, og hvor det ud fra en erhvervspolitisk synsvinkel er ønskeligt at fremme væksten.

Den nye præsident for USA, Barak Obama, har således meldt ud, at hans hjælpepakke blandt andet vil rette sig mod klimaforandringer, miljø og infrastruktur, herunder byggeri/renovering af veje og broer. I forlængelse heraf vil der med stor sikkerhed også i USA og Europa blive sat fokus på miljø og klimaforandringer.

Eftersom aktiemarkedet altid forsøger at være på forkant med udviklingen, bør man allerede nu begynde at kigge på, hvilke selskaber, som vil kunne profitere af en kommende massiv kapitalindsprøjtning.

En række af de relevante selskaber er allerede blevet hårdt ramt af de økonomiske konjunkturer og kreditkrisen, og det kan da også aflæses på aktiekurserne. Selvom aktiemarkedets nedtur sandsynligvis ikke er slut endnu, kan vendepunktet for disse aktier være tæt på.

Vi forventer, at en statslig støtte til de nævnte områder kan få en positiv effekt for selskaber som Vestas, Greentech, Novozymes, FLSmidth, Rockwool, Topsil, Danisco, H+H International, Højgaard/Monberg & Thorsen, Per Aarsleff, Dantherm og Klimainvest.