Dæmpet børsreaktion på Trump-sejr på Wall Street

De amerikanske aktiemarkeder åbner med en afdæmpet reaktion på landets præsidentvalg. Ingen af de store aktie-indekser åbner med minus på over et procentpoint.

Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske aktiemarkeder åbner med en afdæmpet reaktion på landets præsidentvalg. Ingen af de store aktieindeks åbner med minus på over en procent.

Nasdaq, der er et af de tre toneangivende aktieindeks på den amerikanske børs, åbnede med et lille fald på 0,9 procent.

Modsat åbnede et af de andre, Dow Jones, med en lille stigning. Det tredje, S&P 500, åbnede med et lille minus på under en halv procent.

Børsen i New York åbnede klokken 15.30 dansk tid for første gang, efter at det stod klart, at Donald Trump bliver landets næste præsident.

Mens børsen i New York var lukket, har de europæiske og asiatiske markeder haft tid til at reagere på Trumps valgsejr. I første omgang med store fald over hele linjen til følge. Siden er markederne faldet lidt til ro.

Modsat er det mexicanske aktiemarked åbnet med et fald på 3,18 procent.

Det er ikke unormalt, at de amerikanske aktiemarkeder reagerer på præsidentvalgets resultat.

I 2008 reagerede Dow Jones med et minus på omkring fem procent, da den siddende amerikanske præsident, Barack Obama, blev valgt. Det viser en opgørelse fra mediet Marketwatch.com.

Det er ofte ved valg af demokratiske præsidenter, at markederne falder, viser opgørelsen.

En af årsagerne til investorernes afdæmpede reaktion kan være, at Donald Trump i sin tale efter sejren var mere forsonende end ventet.

Sådan lyder analysen fra Ken Odeluga, der er markedsanalytiker ved City Index, over for Bloomberg News.

- I talen så vi Trump slå en mere blødgørende tone an, end han gjorde under det meste af valgkampagnen. Det beroligede de første reaktioner i nogen grad, siger han.