DAB: Lind Invest opfordrer til kompromis

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lind Invest med omkring 20 pct. af aktierne i DAB Bank opfordrer til en bred løsning og en sammensætning af en ny bestyrelse for Danske Andelskassers Bank, DAB, som kan opnå opbakning fra en bred skare af aktionærerne.

Meldingen kommer, efter at Lind Invest med omkring 20 pct. af aktierne i DAB i slutningen af oktober udtrykte utilfredshed med bankens drift og opstillede oprindeligt fem nye kandidater til bankens bestyrelse. Det skete med opbakning fra en anden større aktionær, Farringdon Netherlands.

DAB's siddende bestyrelse har dog signaleret, at medlemmerne ikke frivilligt har tænkt sig at opgive deres pladser i bestyrelsen. Syv ud af otte af de siddende bestyrelsesmedlemmer er indstillet på genvalg på generalforsamlingen, som vil blive holdt 5. december.

Bestyrelsen har opbakning fra 16 andelskassefonde med samlet 31 pct. af aktiekapitalen, og dermed står der to store blokke over for hinanden, konstaterer Lind Invest, der opfordrer til et kompromis.

- Ingen er i udgangspunktet tjent med, at banken ledes af en bestyrelse, der får et spinkelt mandat efter en tæt afgørelse. Lind Invest lægger derfor op til en fælles løsning, som kan vedtages med en meget bred opbakning. Som den klart største aktionær i banken og med væsentlige fuldmagter bag os, ønsker vi, at vores betydelige opbakning afspejles i sammensætningen af en ny bestyrelse, hedder det i en pressemeddelelse.

DAB's bestyrelsesformand, Jakob Fastrup, er blevet orienteret om forslaget.