DAB: Fuldtegning af aktieudbud giver 165 mio. kr. i kassen

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: peter helles eriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Andelskassers Bank har fået 165 mio. kr. ind i forbindelse med et fuldtegnet udbud af aktier. Samlet er 66.072.000 styk udbudte aktier à nominelt 2,00 kr. tegnet til en fast kurs på 2,50 kr. per aktie.

Det betyder, at Danske Andelskassers Bank (DAB) vil komme delvist i mål med at styrke sit kapitalgrundlag og refinansiere sin eksisterende statslige hybride kernekapital, oplyser banken.

- Det er således hensigten, at nettoprovenuet fra udbuddet skal anvendes til en delindfrielse, forventeligt i forlængelse af udbuddets gennemførelse, af bankens statslige hybride kernekapital optaget i 2009 under Bankpakke II, skriver DAB i en meddelelse til fondsbørsen.

SEB har tegnet de 14,51 pct. af de udbudte aktier, Farringdon I SICAV, Farringdon Fund II SICAV-FIS og Blackwell Partners LLC har taget 10,08 pct. af aktierne i udbud, mens Lind Invest har tegnet sig for 18,36 pct. Herudover har Købstædernes Forsikring tegnet i alt 456.000 styk udbudte aktier ved at udnytte tildelte tegningsretter svarende til et samlet tegningsbeløb på 1,14 mio. kr., oplyser banken i en meddelelsen.

Også DAB's bestyrelse og direktion har været med til at fuldtegne udbuddet. Sammen har de udnyttet tildelte tegningsretter for et beløb på 69.935 kr.

De udbudte aktier forventes at blive registreret i Erhvervsstyrelsen fredag og optaget til handel og notering på fondsbørsen 17. december.