Dåsesuppe og elbiler i fokus på børsen

De amerikanske aktier ventes at falde en smule fra start tirsdag, efter pæne stigninger blev vendt til fald mandag. Selskabsspecifikt er der nyt fra alt fra suppe på dåse til elbiler.

Læs mere
Fold sammen

Futures, kontrakter der lader investorer spekulere i fremtidige indeks niveauer, indikerer fald i de toneangivende indeks på 0,1 til 0,2 pct. Det efter S&P500 mandag nåede nye rekorder fra start, hvor indekset krydsede indeks 16.000 for første gang nogensinde, inden det faldt tilbage.

- Det amerikanske marked ser ud til at tage sin uundgåelige pause, efter at både Dow Jones og S&P500 har testet historisk høje niveauer. Tankerne begynder dog nu at vende sig mod Thanksgiving og den efterfølgende julesæson, der vil teste forbrugslysten. Det kan give yderligere stigninger, siger aktiechef hos engelske Hargreaves Lansdown Richard Hunter til Bloomberg News.

Selskabsspecifikt er elbilproducenten Tesla i fokus efter de amerikanske myndigheder nu vil undersøge en stribe brande i den nye Model S. Der er tale om både uheld hos kunder og på fabrikken, der producerer typen. Tesla-aktien falder 2,5 pct. i formarkedet efter at være faldet 10,2 pct. i mandagens handel.

I den helt anden ende af markedet for forbrug falder Campbell Soup med 5,5 pct. i formarkedet efter et regnskab for selskabets første kvartal, der var hårdt ramt af forskudt salg og tilbagekaldte produkter.

Det justerede resultat per aktie landede på 66 cent mod ventet 86 cent ifølge Bloomberg mens omsætningen landede på 2,17 mia. dollar mod ventet i markedet 2,27 mia. dollar. Samtidig blev forventningerne til hele året nedjusteret, så man nu ser et resultat per aktie på 2,53 til 2,58 dollar. Markedet ventede 2,59 dollar.

De to gigantiske detailkæder Best Buy og Home Depot har ligeledes leveret regnskab.

Best Buy falder i formarkedet med 5,4 pct. efter selskabet med et overskud for tredje kvartal på 18 cent per aktie overgik analytikernes forventninger, mens salget på 9,36 mia. dollar var næsten som ventet.

Aktien falder dog i formarkedet, da Best Buy har meldt ud, at man vil følge med på de højtidstilbud, som konkurrenterne arbejder med. Det vil sætte overskuddet under pres.

Home Depot kunne overraske markedet positivt med sine tal for tredje kvartal. Kæden, der sælger udstyr til hjemmet, solgte for 19,47 mia. dollar i kvartalet, blandt andet takket været en organisk vækst på 7,4 pct. Det bidrog til en indtjening per aktie på 0,95 dollar.

Samtidig løftede Home Depot målet for hele året og venter nu en indtjening på 3,72 dollar per aktie samt vækstrater i salget på 5,6 og 7 pct. på samlet og organisk basis. Tidligere var forventningerne henholdsvis 3,60 dollar per aktie og vækstrater på 4,5 og 6 pct.

Aktien stiger 3,1 pct. i formarkedet.