Dårlige lån presser bankaktier

De sydeuropæiske og særligt spanske banker er endnu engang stærkt underdrejede i den europæiske aktiehandel tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

Mandag viste en opgørelse, at andelen af dårlige lån i bankerne fortsat er stigende, og det presser aktierne på en tirsdag, hvor det generelt er røde tal, der dominerer blandt kontinentets toneangivende indeks.

FTSE 100-indekset i London falder med 0,6 pct., CAC 40 i Paris dykker med 1,4 pct., det tyske DAX-indeks sætter sig 1 pct., mens det spanske IBEX-indeks, der er belastet af de faldende bankpapirer, dykker med 2,3 pct.

Ud af de 10 mest faldende aktier i det brede Stoxx 600-indeks, der samlet falder med 1 pct., er fem spanske banker, mens også en enkelt portugisisk har sneget sig ind på listen over de mest belastede aktier i indekset tirsdag. Banco Popular Español er det mest faldende papir med et dyk på 8,6 pct. til 3,59 euro.

Det britiske energiselskab John Wood Group, der blandt andet leverer serviceprodukter til olie- og gasindustrien, falder med 7,8 pct. til 832,50 pence, efter at selskabets regnskab for andet kvartal viste pres på indtjeningen og indeholdt en nedjustering af forventningerne til hele 2013. Faldet er det største i to år for John Wood Group.

På positivsiden er der stærk fremgang til det tyske ejendomsselskab GSW Immobilien, der har modtaget et købstilbud fra Deutsche Wohnen. Det kan investorerne, der formentlig ser frem til en pæn præmie, hvis handlen går igennem, godt lide, og aktien stiger med 7,9 pct. til 33,97 euro.

Den britiske bookmaker Ladbrokes er også en af de blot 75 stigende aktier i Stoxx 600-indekset efter en løftet anbefaling fra Deutsche Bank. Den tyske storbank venter en genopretning af Ladbrokes' driftsresultat og stærke pengestrømme, og den melding er markedet tilfreds med. Deutsche Bank anbefaler nu "køb" af Ladbrokes mod tidligere "hold", og aktien stiger med 4,3 pct. til 199,80 pence.