Dårlig dag for B&O-spekulanter

Mens B&Os mange ejere jublede over aktiens kursstigninger, må stemningen have været noget anderledes hos to udenlandske investorer. De havde nemlig spekuleret imod B&O-aktien med et milliontab til følge.

Hos to udenlandske investorer må stemningen have været noget presset, efter at Bang & Olufsen-aktien i går steg med knap 31 procent. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor tit har du slået en knyttet næve i bordet og bandet ud i rummet, når dine aktier bankede opad? Ikke særligt ofte, må man regne med.

Men hos to udenlandske investorer må stemningen have været noget presset, efter at Bang & Olufsen-aktien i går steg med knap 31 procent. De to selskaber S.W. Mitchell Capital og FVP Master Fund har nemlig begge en såkaldt short position i B&O-aktien, hvilket kort fortalt betyder, at de har spekuleret i, at aktien vil falde. Når aktien så stiger, mister deres investering omvendt værdi.

Tilsammen har de to selskaber en short position i Struer-virksomheden på 2,89 pct., og da B&O-aktien steg med 700 mio. kr. i går, vil det sige, at de to selskaber tilsammen tabte lidt over 20 mio. kr. mellem kl. 14.11 og 17.00, hvor børsen lukkede.

Fra slemt til værre

Værst ser det ud for FVP Master Fund, der indgik sit væddemål mod B&O tilbage i januar i år. Aktien har haft nogle op- og nedture løbende hen over året, men med gårsdagens jubeludvikling er aktien faktisk steget med omkring 80 pct., siden FVP Master Fund åbnede sin short-position. Det vil sige, at den udenlandske investor, der tilsyneladende har hjemme på Cayman Øerne, har tabt 33,2 mio. kr. på sin spekulation.

De to spekulanter er dog ikke de første, der har brændt fingrene på mere eller mindre pludselige aktiestigninger.

Flere selskaber havde spekuleret stort imod Vestas, da vindmølleproducenten var i dyb, dyb krise. Vestas har som bekendt rejst sig siden, og aktien er mangedoblet i værdi på få år. Men nogle short-sælgere nåede ikke at komme ud og tabte meget store millionbeløb.

Spørgsmålet er så, om FVP Master Fund og S.W. Mitchell Capital i virkeligheden har hjulpet med til gårsdagens stigning i B&O.

Short-sælgeres handler foregår nemlig med lånte aktier, og når investorerne skal ud af deres handel, skal de ud at købe aktier på markedet for at levere deres lånte aktier tilbage. Det er før set, at en stor aktiestigning får ekstra vitaminer, når short-sælgerne skal ud i en fart – simpelthen fordi der er større efterspørgsel i markedet.

Om det var tilfældet med B&O-aktien i går, får vi muligvis snart svar på. Alle short-positioner på mere end 0,1 procent af et selskabs værdi skal nemlig indberettes til Finanstilsynet.