Dårlig dag for amerikanske aktier

I forgårs ny rekord, i går jævnt og gråt og i dag røde tal. Det amerikanske aktiemarked ved ikke rigtigt, hvilket ben det skal stå på i øjeblikket. Investorerne leder efter tegn på, om den amerikanske centralbank sætter renten end ved næste møde i slutningen af måneden.

Og de seneste par dage har pilen ifølge markedet tydeligt peget i retning af rentesænkning på grund af meget dårlige nyheder fra boligmarkedet og industrien.

Onsdagens økonomiske tal fra serviceindustrien og boligmarkedet har imidlertid været en blandet fornøjelse, og det har forplumret den ellers brede og asfaltbelagte vej mod rentesænkning.

Derfor faldt de tre toneangivende amerikanske aktieindekser i dag. Det industritunge Dow Jones faldt 0,56 procent fra kurs 14.047,31 til kurs 13.968,05. Det teknologibaseret Nasdaq-indeks lukkede i kurs 2.729,43 fra kurs 2.747 og faldt dermed 0,64 procent og det brede S&P 500-indeks måtte ned i 1.539,6 fra 1.546,63 – et fald på 0,46 procent.

Tidligere på dagen var fokus rettet mod den såkaldte ADP-beskæftigelsesindikator, der er forløberen for fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport. Indikatoren viste, at den private sektor havde skabt 58.000 nye jobs i september, hvilket kun var en anelse mindre end de forventede 60.000 jobs.

Det forventes, at arbejdsløsheden i USA stiger fra 4,6 procent i august til 4,7 i september.

Investeringsfirmaet Yared Investment Research mener, at markederne i øjeblikket har svært ved at orientere sig:

»Dagen i dag viser, at økonomierne i øjeblikket træder vande. Det går ok, men ikke godt,« siger Georges Yared, der er investorchef ved Yared Investment Research til CNN.