Coloplast/CEO: Udland årsag til tabt C20-post

Et skift i ejerkredsen fra udenlandske til danske investorer er en væsentlig årsag til, at Coloplast torsdag forlod fondsbørsens fornemmeste indeks, C20. Det vurderer administrerende direktør hos medicovirksomheden, Sten Scheibye.

- Vi får ikke samme omtale og profilering, og det er ærgerligt. Ikke mindst fordi vores markedsværdi berettiger os til at være et C20-selskab, men der er for lille handel med vores aktier, siger Sten Scheibye i et interview med RB-Børsen.

- Vi kan se, at der er et sket et betydeligt skift i vores ejerforhold fra udenlandske investorer til danske investorer, og de danske investorer ligger åbenbart ikke og køber op og sælger ud af aktien så hyppigt, tilføjer han.

Likviditet i aktien er det vigtigste kriterium for at blive optaget i C20, og her har Coloplast et grundlæggende problem, da små 40 pct. af kapitalen og mere end 60 pct. af stemmerne er ejet af familien bag Coloplast og en familiefond.

Tabet af C20-pladsen ser ekstra ærgerligt ud, da det sker blot et år efter, at koncernen offentliggjorde en ekspansiv strategi om at globalisere hele forretningen. Det er dog ikke lige til, at få den tabte plads igen. Ud over den almindelige profilering kommer der også en plads mindre at kæmpe om for virksomheder i Coloplasts størrelse.

- Dong er på vej til fondsbørsen, og har en langt større værdi og profil end os. Vi kan ikke selv gøre noget dramatisk for at komme med igen. Naturligvis kan vi købe noget, som er så stort, at vi skal udvide vores aktiekapital, men det er ikke sikkert, det vil give os en plads i C20 på det lange sigt, forklarer Sten Scheibye.

Han tilføjer i øvrigt, at selv om det er ærgerligt, at Coloplast har mistet C20-pladsen, så er der blot tale om et kosmetisk problem. I praksis får det næppe stor betydning for det danske selskab eller dets investorer, om det er med eller ej.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )