Coloplast-sag i USA udsat - aktien fortsætter opturen

Medicokoncernen Coloplast har fået udsat en retstvist med det amerikanske justitsministerium i 60 dage, da parterne endnu ikke er enige om et forlig.

Den amerikanske stat har lagt sag an mod to producenter og syv distributører at stomi- og kontinensprodukter. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Imidlertid har aktiekursen vokseværk og har nu genvundet det niveau, den lå i, før selskabet nedjusterede forventningerne i juni.

Det skriver Børsen.

Den amerikanske stat har lagt sag an mod to producenter og syv distributører at stomi- og kontinensprodukter. Angiveligt har producenterne, herunder Coloplast, betalt distributører for at se bort fra regler om god markedsføring på det amerikanske marked.

Mens to af de anklagede parter allerede har indgået forlig, mener danske Coloplast ikke, at det sidste ord i sagen er blevet sagt.

- For vores vedkommende kan vi sige, at vi fortsat ikke har sat et endeligt punktum i sagen og stadig ligger i forligsforhandlinger med det amerikanske justitsministerium. Derudover vil vi ikke kommentere på forhandlingerne, skriver Coloplasts pressechef, Simon Mehl Augustesen, i en e-mail til Børsen.

På trods af usikkerheden forbundet med sagen har investorerne sendt aktien i vejret på Fondsbørsen i København. Her er aktien steget 14 pct., siden selskabet nedjusterede sine forventninger til indeværende regnskabsperiode i juni.

Fredag lukkede Coloplast-aktien i 489 kr.

Alle parter erklærer, at de tror på, at sagen kan løses ved forlig, og retten i USA har derfor udsat sagen indtil 19. september 2015.