Coloplast ryger til bunds efter ekstra hensættelser

Coloplast ryger onsdag ved børsåbning ned med omkring 7 pct. til 448 kr.

Coloplast A/S er en dansk virksomhed, der udvikler og markedsfører produkter og serviceydelser indenfor sundhedspleje. Coloplast har tre primære forretningsområder: stomi, kontinens og urologi, samt hud- og sårpleje. Fold sammen
Læs mere

Det sker efter et par minutters handel, hvor aktien har været i forlænget åbningsauktion på grund af den store aktivitet. Coloplast-aktien er desuden bundprop i det samlede C20 Cap-indeks.

Kursreaktionen følger, efter at medicoselskabet i en fondsbørsmeddelelse sent tirsdag kunne fortælle, at det havde hensat yderligere 3 mia. kr. i en sag om produktansvar ved brug af transvaginale net.

Det fik samtidig Coloplast til at nedjustere forventningerne for 2014/15.

Allerede tilbage i maj hensatte Coloplast 1,5 mia. kr. - heraf blev 500 mio. kr. dækket af selskabets produktansvarsforsikring. Og med tirsdagens hensættelser er de samlede forventede omkostninger til retssagerne i USA nu oppe på 4,5 mia. kroner før skat.

Coloplast har derfor justeret sine forventninger til regnskabsåret 2014/2015 og venter nu en EBIT-margin på 10 pct. ved faste valutakurser. Tidligere ventede selskabet en overskudsgrad på 32 pct.