Coloplast OPTAKT Q3 16/8: Den organiske vækst skal op i gear

Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Udviklingen i den organiske vækst vil komme under lup, når Coloplast kommer med regnskabstal for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2016/2017 onsdag.

I første halvår kunne medicokoncernen melde om en organisk vækst på 6 pct., og det er under selskabets egen forventning til helåret, der lyder på 7-8 pct. Derfor vil investorer og analytikere holde øje med, om væksten har taget til i kvartalet, fortæller Morten Larsen, der er analytiker i ABG Sundal Collier.

»Der er kun én ting, der betyder noget her, og det er den organiske vækstrate. Vi skal se et "step-up" i væksten nu, og den skal vi nok allerede se i tredje kvartal,« siger han til Ritzau Finans forud for regnskabet.

Særligt stomiproduktet SenSura Mio Convex skal være med til at drive væksten, efter at produktionskapaciteten blev øget tidligere i år for at imødekomme efterspørgslen.

»Det kan godt drive en del af væksten, men er det nok? Det er det, markedet vil kigge efter, men det er nok en af de primære drivere for at få væksten op i gear,« siger Morten Larsen.

LEVER FORTSAT OP TIL FORVENTNINGER

Konsensus blandt analytikerne lyder på en organisk vækst på 8,3 pct. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Morten Larsen vurderer, at væksten målt på organisk basis vil lande på 8,2 pct. i kvartalet, og han regner også med, at Coloplast lever op til de udmeldte forventninger.

»Det er det, vi alle forventer, for Coloplast plejer at nå det, de fortæller os. I markedet er stemningen, at vi stoler på det, men vi kan også godt se, at der er lidt langt op til overliggeren.«

»Regnskaberne fra de konkurrenter, der har været ude at rapportere de seneste uger, har generelt været bløde, og væksten i andet kvartal har været til den blødere side i forhold til første kvartal. Så det er lidt den modsatte trend, men der er mange ting, der spiller ind, «siger analytikeren hos ABG Sundal Collier.

Han forventer, at Coloplast holder fast i den tidligere udmeldte prognose målt i lokale valuta, mens der er en sandsynlighed for, at den i danske kroner vil blive justeret på grund af valutamodvind fra dollar.

VENTER BEDRING I KINA

Når investorerne først har set på vækstraten, vil også udviklingen på det kinesiske marked komme i søgelyset og herunder sårpleje-divisionen. Det skyldes, at udviklingen i divisionen på det kinesiske marked tidligere har været svag.

»Det er en lille del af deres forretning, men det er en meget stor del af vækstcasen, så den skal vi lige have en opdatering på. Der kunne godt komme lidt positive nyheder her. Jeg har haft en forventning om, at der skulle komme en forbedring i andet kvartal,« siger Morten Larsen, der ikke forventer en generel fremgang for emerging markets.

Når nysgerrigheden særligt vil samle sig om sårpleje-divisionen, der ellers er et af selskabets mindre forretningsområder, skyldes det, at de øvrige divisioner er mere forudsigelige, fortæller han.

På det europæiske marked har der været en prisreform i Frankrig, der allerede slog lidt igennem i andet kvartal, men ellers er prisreformer ikke noget, der fylder i øjeblikket. Udviklingen i USA forventes også at være på linje med Coloplasts egne forventninger.

»Det handler kun om den organiske vækst her. Coloplast-regnskaber plejer at være en omgang med både plusser og minusser, men forventningen i aktiemarkedet er, at der ikke er meget plads til minusser i det her regnskab,« siger Morten Larsen.

Selskabet fremlægger regnskab onsdag den 16. august omkring middagstid.

Tabel over analytikernes forventninger til Coloplasts regnskab for tredje kvartal 2016/17:

(e): medianestimatet indsamlet af Ritzau Estimates blandt op til fem analytikere.

*Coloplast havde i 2015/16 negative særlige poster på 750 mio. kr. i form af en hensættelse til retssager i USA.

Af de fem analytikere har fire oplyst deres anbefaling, og to har en købsanbefaling af aktien, mens de sidste to er fordelt på "hold/neutral" og "sælg".