Coloplast opjusterer forventningerne til væksten - sender milliard tilbage til aktionærerne

Coloplasts hovedkvarter i Humlebæk, tirsdag den 31. oktober 2017. Coloplast offentliggør deres årsrapport for 2016/2017, torsdag den 2. november 2017. Coloplast A/S er en dansk virksomhed, der udvikler og markedsfører produkter og serviceydelser indenfor sundhedspleje med tre primære forretningsområder: stomi, inkontinens og urologi, samt hud- og sårpleje.. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Coloplast løfter sine forventninger til omsætningsvæksten i både lokal valuta og danske kroner for hele regnskabsåret 2017/18. Forventningen lyder nu på 7-8 pct. mod tidligere 7 pct. i lokal valuta, skriver selskabet i regnskabet for andet kvartal torsdag middag.

I regnskabet fremgår det, at det primært sker, som følge af at Coloplast forventer en mindre negativ effekt fra patentudløbet på Speedicath-standardkatetre, som hører under kontinensforretningen.

Tidligere havde medicokoncernen oplyst, at det ville påvirke med 100 mio. kr. i 2018, men nu forventer selskabet kun en negativ effekt på 50 mio. kr.

Derudover oplever koncernen også et øget momentum i regionen, der går under navnet "øvrige markeder".

Samtidig venter selskabet en salgsvækst opgjort i danske kr. på cirka 6 pct. mod tidligere 5-6 pct. Opjusteringen skyldes den seneste udvikling i forholdet mellem dollar og danske kr.

Coloplast venter desuden stadig en overskudsgrad i faste valutakurser, EBIT-margin, før særlige poster på 31-32 pct., mens forventningen lyder på omkring 31 pct. i danske kr. Begge dele er fastholdt.

Analytikere adspurgt af Ritzau Estimates ventede inden regnskabet en omsætningsvækst på 7 pct. for helåret, og en overskudsgrad, EBIT-margin, før særlige poster på 30,9 pct.

Endvidere sender Coloplast 1060 mio. kr. tilbage til aktionærerne i form af et udbytte på 5 kr. per aktie.

/ritzau/FINANS