Coloplast og GN fører an i C20-løft

Coloplast og GN Store Nord har fået anerkendende nik fra hver sin internationale storbank og ligger i spidsen for det danske eliteindeks, der mandag ligger i et mindre plus.

Læs mere
Fold sammen
C20 Cap ligger med en stigning på 0,2 pct. i indeks 625,2 kort før middagstid.

Øverst i feltet ligger GN Store Nord og Coloplast.

GN Store Nord ligger til et plus på 2 pct. i 130,7 kr. på vej mod det højeste lukkeniveau i tolv år. De blide toner fra den danske høreapparatproducent er udløst af den schweiziske storbank UBS, der har sat GN på listen over mest foretrukne aktier - endda på bekostning af den schweiziske konkurrent Sonova.

GN Store Nord aflægger regnskab fredag i næste uge, mens den schweiziske konkurrent gør status for sit andet kvartal af 2013/14 den 18. november.

I omtrent samme luftlag ligger Coloplast med et plus på 1,6 pct. til 354,2 kr. Coloplast har fået et klap på skulderen af Goldman Sachs, Handelsbanken og SEB Enskilda efter det flotte regnskab for fjerde kvartal af regnskabsåret 2012/2013. Goldman Sachs har givet kursmålet et nøk til hele 490 kr. og gentager anbefalingen "køb", mens Handelsbanken har løftet kursmålet for aktien til 360 kr. fra 290 kr. Anbefalingen hos Handelsbanken hedder fortsat "reducer".

Svenske SEB har ligeledes løftet sit kursmål til 360 fra 320 kr. og fastholder anbefalingen "hold".

Pandora har også fået et skulderklap med på vejen af et udenlandsk finanshus efter opjusteringen torsdag i sidste uge. Denne gang er der tale om Handelsbanken, der har hævet kursmålet for aktien til 315 fra 270 kr. og gentaget anbefalingen "køb". Aktien stiger mandag 0,4 pct. til 280,6 kr.

Vestas har også fået hævet sit kursmål hos den australske bank Macquarie, der ser mulighed for, at Vestas' EBIT-margin kan hæves. Kursmålet ligger nu på 90 kr., mens anbefalingen fortsat hedder "underperform". Det seneste kursmål fra maj ligger ifølge Bloomberg News på 20 kr. Aktien dykker dog alligevel næsten 2 pct. til 147,7 kr. og ligger sidst i C20 Cap-indekset.

Derudover har FDA godkendt Novo Nordisks nyeste insulinpenne Novorapid Flextouch og Levemir Flextouch. Det fortalte selskabet i en meddelelse fredag aften. Produkterne vil blive lanceret i USA næste år. Novo-aktien stiger ved middagstid 0,6 pct. til 922,5 kr.

Uden for C20 finder vi sikkerhedskoncernen G4S, der dykker 0,2 pct. i værdi til 22,4 kr.

Koncernen offentliggør tirsdag sin periodemeddelelse for tredje kvartal. Periodemeddelelsen vil dog sandsynligvis blive overskygget af en strategiplan for fremtiden. Men da nyhederne bliver offentliggjort tidligt tirsdag morgen, bruger investorerne mandag til at positionere sig i forhold til regnskabet tirsdag. Det har storbanken UBS også gjort, da analytikerne har fjernet aktien fra listen over mindst foretrukne aktier.

Også H H International skiller sig ud med en kursstigning på 6,4 pct. til 33,5 kr., der kommer efter, at analytikerne i Danske Bank har hævet anbefalingen til "køb" fra "hold" og kursmålet til 45 kr. fra 30 kr.