Coloplast daler efter misset amerikansk udbudskontrakt

Coloplast-aktien falder tilbage fredag formiddag, efter at selskabet er blevet forbigået til en stor kontrakt i USA.

Coloplast-aktien falder tilbage fredag formiddag, efter at selskabet er blevet forbigået til en stor kontrakt i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Ifølge et notat fra det schweiziske finanshus UBS er der tale om Novation/Vizient-kontrakten, som Coloplast ikke er blevet indlemmet i.

Og det er formentlig derfor, at Coloplast-aktien har taget turen fra grønt til rødt fredag formiddag, hvor aktien falder med 2,9 pct. til 511 kr. efter at have startet dagen i 536 kr.

»Coloplast er ikke kommet med på den her større udbudskontrakt i USA, og det er årsagen til, at aktien falder. Det er en af de kontrakter, som man rigtig gerne vil ind på, og som vil kunne bidrage væsentligt til markedspositionen og væksten,« siger analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Novation/Vizient er en af de store amerikanske indkøbsforeninger, der forhandler på vegne af en række sygehuse.

Hos UBS vurderer man dog, at effekten for Coloplast af ikke at stå på indkøbsforeningens lister er relativt begrænset.

Det skyldes ifølge UBS, at Coloplast i forvejen har en større markedsandel på hospitalerne end på det langt større marked uden for hospitalerne. Derfor er hospitalsmarkedet set med UBS' øjne ikke Coloplasts primære fokus, om end det stadig er vigtigt i forhold til at få patienterne til at bruge Coloplast-produkter på den lange bane.