Coca-Cola har mistet brusen i stille aktiemarked

Det amerikanske aktiemarked ligger forsigtigt fra land i tirsdagens handel, hvor der forud for børsåbning har været flere tunge regnskaber.

Læs mere
Fold sammen
Ganske som det blev indikeret i formarkedet er Nasdaq-, Dow Jones- og S&P 500-indekset parkeret tæt på nullet efter en mandag, der bød på rekordniveauer i både Dow Jones og S&P 500 med stigninger på 0,1 pct.

Den største opmærksomhed tilfalder de store selskaber Coca-Cola, Johnson & Johnson og Goldman Sachs, som alle - med blandet succes - har fremlagt tal for andet kvartal forud for åbningen på Wall Street.

Drikkevaregiganten Coca-Cola sluttede kvartalet med en justeret indtjening per aktie på 63 cent, præcis som analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet. Selskabets omsætning landede dog skuffende på 12,75 mia. dollar, hvor det var ventet 12,97 mia. dollar. Den rød-hvide aktie falder omkring 2,7 pct. kort efter åbningstid.

Omvendt kunne det store medicinal- og medicoselskab Johnson & Johnson berette om en mindre opjustering, så man nu venter et justeret resultat per aktie på 5,40-5,47 dollar mod tidligere 5,35-5,45 dollar for hele 2013. I andet kvartal leverede Johnson & Johnson en justeret indtjening per aktie på 1,48 dollar, hvilket var en anelse bedre end markedets forventninger på 1,39 dollar. Selskabets aktie er oppe med 0,7 pct.

Mest overraskende var dog regnskabet fra Goldman Sachs. Storbankens samlede indtægter ramte i kvartalet 8,61 mia. dollar, og indtjeningen per aktie endte på 3,7 dollar, hvor der var ventet indtægter på 7,97 mia. dollar og en indtjening per aktie på 2,89 dollar. Men trods de pæne tal daler aktien med omkring 0,1 pct., efter at der i formarkedet blev indikeret en stigning på godt 1 pct.

/ritzau/FINANS