Citigroup slutter 2017 som ventet trods gigantisk skattenedskrivning

Den amerikanske investeringsbank Citigroup kom gennem fjerde kvartal på linje med forventningerne, hvor bundlinjen dog viste et stort underskud som følge af den nye skattereform i USA.

Den amerikanske investeringsbank Citigroup kom gennem fjerde kvartal på linje med forventningerne, hvor bundlinjen dog viste et stort underskud som følge af den nye skattereform i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRIS HELGREN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Citigroup kom ud af fjerde kvartal med et overskud renset for engangsposter på 3,7 mia. dollar - svarende til et plus på 1,20 dollar per aktie, mens aktieanalytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et overskud på 1,19 dollar per aktie.

Resultatet på bundlinjen er påvirket af en gigantisk nedskrivning på 22 mia. dollar, som er relateret til den nyligt vedtagne skattereform.

Her blev virksomhedsskatten sænket til 21 pct. fra 35 pct., og det betyder, at Citigroup har måttet nedskrive værdien af et skatteaktiv.

Aktivet kan føres tilbage til tiden efter finanskrisen, hvor Citigroup havde store underskud, det har kunnet bruge til at spare på skatten i de efterfølgende års overskud.

Men når skatten bliver sat ned, bliver værdien af skatteaktivet tilsvarende mindre.

Banken havde tidligere varslet, at regnskabet ville blive påvirket af nedskrivninger på omkring 20 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

På grund af nedskrivningen kom Citigroup ud af fjerde kvartal med et underskud på bundlinjen på 18,3 mia. dollar.

Citigroup skriver i regnskabet, at den lavere beskatning fremover betyder, at banken kan fastholde udbyttebetalingen til aktionærerne.

Citigroup-aktien stiger 1 pct. i formarkedet tirsdag og har dermed umiddelbart en positiv børsdag i vente.