Chr. Hansen stiger med 3,6 pct. efter regnskab

Chr. Hansens aktier har medvind på fondsbørsen fra morgenstunden og stiger med 3,6 pct. efter en lille halv times handel.

Chr. Hansens aktier har medvind på fondsbørsen fra morgenstunden og stiger med 3,6 pct. efter en lille halv times handel ovenpå et overraskende godt regnskab for andet kvartal 2014/15.

Ingredienskoncernen klarede sig nemlig bedre end ventet i kvartalet, hvor omsætningen landede på 208,8 mio. euro, og resultatet af primær drift (EBIT) udgjorde 52,5 mio. euro.

Konsensus var ifølge Ritzau Estimates, at omsætningen ville stige til 199,3 mio. euro fra 181,5 mio. euro, og at driftsresultatet før særlige poster ville stige til 49,1 mio. euro fra 45 mio. euro i andet kvartal af 2013/2014.

Der var dog lidt blandede vurderinger af regnskabets effekt på aktiekursen blandt analytikerne, før børsen åbnede.

Jesper Bamberger, der er aktierådgiver i Nordea, vurderede, at aktien ville stige.

- Den kommer ikke til at stige med raketfart. Men regnskabet ser godt ud, og det vil understøtte aktien, lød det fra Jesper Bamberger, hvis bud på en stigning lå på mellem 1 og 4 pct.

Og Handelsbanken forventede en endnu større stigning i aktiekursen på mellem 3 til 5 pct., skrev banken torsdag morgen.
Aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munks vurdering lød dog på et fald på grund af blandt andet opbygning af lagre i USA.

- Vi mener, at aktien bør sætte sig en lille smule på regnskabet, blandt andet som følge af den stærke udvikling i aktien op til regnskabet, men også fordi den stærke udvikling i Health & Nutrition i høj grad skyldes lageropbygning i USA, som vil give mindre vækst, når vi kommer længere frem, sagde Martin Munk til Ritzau Finans.