Chr. Hansen aktien er alt for dyr mener Danske Bank

Sådan lyder det i en kommentar fra Danske Bank Markets, der fortsat anbefaler investorer at sælge ud i aktien.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø. ARKIVFOTO 2013 af Cees de Jong, CEO Chr. Hansen- - Se RB 23/10 2013 08.44. Chr. Hansen tjener godt på kosttilskud og enzymer. Den danske ingredienskoncern får milliardoverskud. (Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2013)
Læs mere
Fold sammen

Chr. Hansen er et fremragende selskab, men aktien er alt for dyr.

Sådan lyder det i en kommentar fra Danske Bank Markets, der fortsat anbefaler investorer at sælge ud i aktien.

Bankens analytiker peger på, at ingrediensvirksomheden er nødt til at øge investeringerne for at understøtte en høj encifret procentmæssig organisk vækst.

Danske Bank Markets sammenligner prissætningen af selskabet med en gruppe af konkurrenter og konkluderer, at Chr. Hansen-aktien handles 44 pct. højere end peer-gruppen målt på den forventede indtjening i 2015.

Aktiemarkedet er ikke enige med banken, og har fredag sendt den 1,8 pct. op, efter ingrediensvirksomheden på ryggen af et stærkt regnskab for andet kvartal førte an i C20-indeksets stigninger torsdag.

Danske Bank Markets har et kursmål for Chr. Hansen-aktien på 235 kr., mens den fredag handles til 359,7 kr. Det er et af de laveste kursmål blandt alle analytikere, viser data fra Bloomberg.

Torsdag valgte Sydbank at sænke anbefalingen af Chr. Hansen-aktien til "sælg" fra "hold", efter at selskabet torsdag fremlagde stærke resultater for andet kvartal 2014/2015.

Det skete ifølge Sydbank, fordi værdiansættelsen af aktien afspejler "meget høje forventninger til den fremtidige salgs- og indtjeningsvækst".

Chr. Hansens omsætning i andet kvartal var på 208,8 mio. euro.