Chevron og mismod trak USA-aktier i rødt

De amerikanske aktiemarkeder sluttede ugen i rødt. En nedjustering fra olieselskabet Chevron og et større fald i forbrugertilliden end ventet spredte tvivl om, hvor meget gang der er i helbredelsen af den syge økonomi.

Læs mere
Fold sammen
University of Michigans forbrugertillidsindeks er faldet til indeks 64,6 fra 70,8 i sidste måned. Det var særdeles skuffende for økonomerne, der havde ventet et fald til kun 70.

Men der var også positivt nyt på den makroøkonomiske front. Det amerikanske handelsunderskud blev opgjort til 26 milliarder dollar for maj, hvor økonomerne havde frygtet, at det ville vokse til 30 milliarder.

Chevrons nedjustering kom sent torsdag og satte fra børsstart fredag præg på handelen. Chevron-aktien faldt, og den trak andre olieaktier som Exxon Mobil med ned. De dårlige nyheder i begyndelsen af regnskabssæsonen fik investorerne på hælene.

Dow Jones Industrials-indekset sluttede fredagen med et minus på 0,45 pct., mens S&P 500-indekset lukkede 0,40 pct. lavere. Teknobørsen Nasdaq slap nådigt udenom investorernes mismod og sluttede med et plus på 0,20 pct.