Chefstrateger uenige om kommende uro på aktiemarkedet

Flere chefstrateger vurderer, at de seneste ugers uro og nedtur på det danske aktiemarked kommer til at fortsætte. Potentielt med nye bundniveauer.

»Jeg tror, vi er i en proces, hvor man tester bunden og ser om den bund, der var sidste mandag, holder«, siger Henrik Henriksen, chefstrateg hos PFA Pension. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dog mener andre strateger, at det danske aktiemarked ikke kommer til at byde på særlige udsving, fordi markedet efterhånden har accepteret, at væksten er dårlig i Kina.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Jeg tror, vi er i en proces, hvor man tester bunden og ser om den bund, der var sidste mandag, holder. Og så tror jeg i virkeligheden, at der skal tid og fornuftige data til i økonomien og virksomhederne, og at det er det, der på sigt skal stabilisere aktiemarkedet, siger Henrik Henriksen, chefstrateg hos PFA Pension.

Henrik Henriksen mener desuden, at der kræves en stabilisering af den kinesiske økonomi for, at det danske aktiemarked også vil opleve en stabilitet. Desuden er der enighed blandt strategerne om, at der ikke er tale om recession i Kina, men derimod blot en opbremsning i væksten.