Chefstrateg efter stærkt vækstsignal: Tegner godt for aktier i 2018

Stærk vækst, lav inflation og en meget lempelig pengepolitik peger i positiv retning for aktiemarkedet i Europa i 2018, vurderer chefstrateg Frederik Engholm fra Nykredit torsdag efter offentliggørelsen af en stærkere stigning i erhvervstilliden i eurozonen end ventet.

Foto: Privat. Frederik Engholm, Nykredit
Læs mere
Fold sammen

Erhvervstilliden, målt ved PMI-indekset, steg i november til 57,5 fra 56,0 måneden før, viste en foreløbig opgørelse torsdag, og det er et imponerende højt niveau ifølge Nykredit-strategen.

»Dagens PMI-tal er endnu et stærkt økonomisk signal fra en region, der vækstmæssigt bare bliver ved og ved med at overraske positivt.«

»Stærk vækst, lavt inflationært pres og en meget lempelig ECB ser vi stadig som stærkt understøttende for det europæiske aktiemarked ind i 2018 også selv om der ligger politiske knaster forude i både Tyskland, Italien og Catalonien«, skriver Frederik Engholm i en kommentar til tallet.

Det nuværende niveau for PMI i eurozonen peger ifølge ham simpelt fortolket på en vækst i underkanten af 3 pct. lige nu, hvor indikationen for bare et år siden var godt 1,5 pct.