Chefskifte fik taget glansen af Pandora

Der var mere surt end sødt at komme efter i det danske aktiemarked torsdag, hvor det toneangivende C20 Cap-indeks lukkede 0,7 pct. lavere i 798,82.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dagen igennem lå indekset over de danske eliteaktier i minus, og det kunne ifølge aktiestrateg Lars Møller Pedersen fra Jyske Bank hænge sammen med, at de danske aktier lider under at være meget dyrt prissat.

- Vi har også lige gennemgået en ikke specielt prangende regnskabssæson, bemærker Lars Møller Pedersen over for Ritzau Finans.

Ude i Europa var der også brede fald på aktiemarkederne, efter at der gennem den seneste halvanden uges tid havde været et rebound i de europæiske aktier med dansk deltagelse.

- Det betyder, at det på mange fronter er svært at vride en spændende historie ud af danske aktier. Det betyder også, at investorerne er forholdsvis hurtige til at tage nogle stik hjem, når det vender i den anden retning, sådan som det har gjort torsdag, sagde Lars Møller Pedersen.

Ud af de 20 selskaber i det danske eliteindeks var det kun tre af dem, som endte torsdagen i positivt terræn. I den modsatte ende lå Pandora med et fald på 1,4 pct., sådan at smykkeselskabet lukkede i 427,8 kr.

Kursreaktionen kom, efter at selskabet meddelte, at Anders Colding Friis er ansat som ny topchef som afløsning for Allan Leighton.

Da sidstnævnte tiltrådte som administrerende direktør i juli 2013, da den daværende topchef, Bjørn Gulden, forlod selskabet til fordel for en toppost hos Puma, var meldingen fra Leighton, at han håbede at finde en afløser til jobbet inden for tre år.

Direktørskiftet er helt naturligt, vurderede Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker i Sydbank, som ikke just væltede bagover af af overraskelse over skiftet.

- Det kommer ikke som den helt store overraskelse, da Allan Leighton er kommet op i en alder, hvor der er en naturlig udløbsdato, så set i det lys er det ikke så overraskende. Den nye administrerende direktør, Anders Colding Friis, har tidligere haft en berøringsflade med forbrugerne, og det er positivt, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

For Nordea var der skidt nyt, idet analytikerne hos franske Exane BNP Paribas sænkede deres anbefaling af bankens aktie til "underperform" mod tidligere "neutral". Det fremgik af Bloomberg News.

Nordea endte 2,1 pct. lavere i 73,4 kr.

Blandt sidepapirerne strømmede det ind med regnskaber, hvor blandt andre Bavarian Nordic præsenterede et regnskab for andet kvartal, som ikke indeholdt markante nyheder. Selskabets forventninger til helåret blev fastholdt og går stadig på at lande en omsætning på cirka 1200 mio. kr. og et nulresultat i forhold til EBIT.

Bavarian Nordic faldt 2,6 pct. og lukkede i 114,5 kr.

Entreprenørvirksomheden Aarsleff opjusterede i sit regnskab for første halvår sine forventninger til hele året, og det skyldes primært, at selskabet inden for anlægsarbejder er blevet bedre til at gennemføre projekterne som planlagt. Det siger selskabets direktør, Ebbe Malte Iversen, til Ritzau Finans.

- Det er lang tids arbejde, der i hvert fald i denne her periode, er ved at lykkes. Vi har i nogle år sigtet mod 4 pct. i margin på EBIT-niveau, og det er vi ved at nå inden for Anlæg, siger direktøren.

Anlægsområdets margin var for årets første ni måneder på 4,3 pct. mod blot 1,6 pct. i samme periode året før, og det medførte, at selskabet opjusterer forventningerne til marginalen for hele året til "cirka" 4 pct. mod tidligere ca. 3,5 pct.

Aarsleff lukkede 1 pct. højere i 1070 kr.

Scandinavian Brake System-koncernen realiserede i første halvår en omsætning af fortsættende aktiviteter på 561,2 mio. kr. mod 535,5 mio. kr. i første halvår sidste år. I andet kvartal alene nåede koncernen en omsætning på 295,8 mio. kr. mod 2934,5 mio. kr.

SBS-aktien endte i 41 kr. efter et fald på 1,2 kr.

Nordicoms drift forløb som ventet i første halvår, men stadig opjusterede selskabet sine forventninger til helåret. Nordicom ser nu et 2014-overskud eksklusive værdireguleringer og skat (EBVAT) for forsættende aktiviteter i niveauet 25-35 mio. kr. Tidligere ventede selskabet et EBVAT-resultat i niveauet 20-30 mio. kr.

I årets første seks måneder realiserede selskabet et EBVAT på 25,5 mio. kr. mod 5,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Nordicom lukkede 16,5 pct. højere i 2,8 kr.