Champions League er Don Ø´s flødeskum

Champions League-stemningen begynder at brede sig i København før aftenens brag mod Benfica. Men de aktieanalytikere, der følger Parken-aktien, er meget mere optaget af udviklingen i Lalandia, i Billund og hos det tilkøbte fitness.dk.

Bestyrelsesformand Flemming Østergaard jubler da Champions League-deltagelsen blev sikret sidste år i Amsterdam mod Ajax. Fold sammen
Læs mere
Der står meget andet end point og målscore på spil i aften, når FCK-spillerne løber på banen til den svære Champions League-kvalifikationskamp mod Benfica.

For selskabet bag F.C. København, det børsnoterede Parken Sport & Entertainment (PSE), kan et godt resultat i aften betyde gode chancer for en markant indtjeningsfremgang, sammenlignet med en sæson uden Champions League-fodbold.

Ingen kan regne ud på kroner og øre, hvad PSE tjente på CL i sidste sæson, da Flemming Østergaard og co. ikke oplyser den præcise indtjening i forbindelse med deltagelsen, men nøjes med at kommentere på indtægtsniveauet.

Analytikerne er ikke helt enige om, hvor mange overskudskroner før skat PSE har kunnet presse ud af CL-deltagelsen sidste år. En analytiker peger på et overskud før skat omkring de 75 mio. kr., mens en anden analytiker er mere forsigtig og ser et engangsoverskud før skat på 45-55 mio. kr. Han peger dog på, at PSE efterfølgende kan notere fremgang med hensyn til bedre merchandise-salg, en højere branding-værdi, flere sponsor-indtægter samt flere solgte sæsonkort. Endelig stiger også spillertruppen i værdi oven på en Champions League-deltagelse.

Overskuddet fra deltagelsen i CL skal sammenholdes med det forventede resultat før skat på i alt 140 mio. kr. for regnskabsåret 2006/2007. Altså kommer, i grove tal, cirka 50 pct. af Parkens overskud før skat fra deltagelsen i Champions League.

Så er det vel også enormt vigtigt for aktieanalytikerne, om FCK i aften tager et stort skridt nærmere en ny Champions League-deltagelse?

”Det er vigtigt, men der er andre ting, der er langt vigtigere. Vi kigger fundamentalt på, hvad kan den del af forretningen, der ikke har med fodbold at gøre, generere af indtægter. Fordi den del af forretningen er relativ stabil,” siger aktieanalytiker Stig Frederiksen fra Danske Equities.

”Det er jo hele grundlaget for, hvad aktien skal være værd. Det er de forholdsvis sikre indtægter, som vi er meget sikre på kommer igen næste år,” siger han.

”Oven i de mere stabile indtægter som arrangementerne i Parken, Lalandia og Fitness.dk har vi så fodbold-forretningen. Den kan jo give nogle indtægter enkelte år, som kan påvirke resultatet ganske markant. Men vi ser det mere som en engangs-indtægt, der forbedrer mulighederne for at det på sigt får karaktér af mere end en blot engangsindtægt. Forstået på den måde at virksomhedens finansielle grundlag styrkes ved en CL-deltagelse, så man har kapital til at købe endnu bedre spillere og på den måde øger man chancerne ganske betragteligt for at det kan blive en sikker indtægt, som løbende kommer igen,” siger Stig Frederiksen til Business.dk.

”Men vi kan ikke tillade os som analytikere, at hvis FCK kommer med i CL, så lægger vi det ind i vores estimater, at de også kommer med de næste fem år. Det kan vi simpelthen ikke,” siger han.

Han peger på, at det interessante ved aktien er, at fodbold-forretningen kan skabe meget høje indtjeningsresultater.

”Det gode er, der hvor selskabet adskiller sig markant fra andre fodboldvirksomheder, at hvis de ikke har succes på banen, så bremser det ikke de andre forretningsben i at udvikle sig. Men fodboldforretningen kan give noget ekstra til de øvrige forretningsområder, når de eksempelvis tjener en masse penge på Champions League-deltagelse,” siger Stig Frederiksen.

Sagt på godt dansk kan man sige, at PSE er en velsmagende, delikat kage, som er lige til at sætte tænderne i. Men kommer FCK i Champions League, så får PSE en meget stærk indtjening, og så kommer der pludselig flødeskum på kagen.

Stig Frederiksen og Danske Equities har et kursmål på Parken-aktien på 1400 på seks måneders sigt. To timer før børs-lukketid ligger Parken-aktien i kurs 1650.