Champions League bag Parkens rekordresultat

Flemming Østergaard melder om fuld fart frem inden for alle forretningsområder, men det er svært at læse præcist ud af Parken-regnskabet, hvor meget damp der egentlig er på koncernen – når Champions League-overskuddet trækkes fra.

Overskudet i Parken-regnskabet lugter af svdige trøjer og fadøl fra Champions League-bragene i Parken sidste efterår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Aldrig før har Parken Sport & Entertainment (PSE) tjent så mange penge – men det er svært at abstrahere fra Champions League-melodien, der summer blidt i øret, når man læser årsrapporten fra den børsnoterede underholdningskoncern på Østerbro.

Selskabet kan melde om et rekordresultat før skat på hele 115,5 mio. kr. – i forhold til 57,7 mio. kr. sidste år. En markant og imponerende indtjeningsfremgang, 86 pct., som kun de færreste børsnoterede virksomheder kan præstere, men det står samtidig klart, at overskudskronerne lugter af svedige trøjer og fadøl fra Champions League-bragene i Parken sidste efterår.

Flemming Østergaard ønsker ikke at oplyse, hvor stor en del af bruttooverskuddet, der stammer fra Champions League.

»Jeg kan ikke specifere det ud for dig,« siger bestyrelsesformanden.

Ingen oplysning
Men hvorfor vil I ikke oplyse, hvad I har tjent på at deltage i Champions League?

»Det gør vi bare ikke. Hvorfor skulle vi gøre det?«

Så investorerne bedre kan se, hvor det er, at I tjener Jeres penge. Hvad er engangs-indtægter – og hvor stærk er væksten i den underliggende forretning?

»Vi oplyser om utrolig mange andre ting, som vi mener giver et fint billede af vores forretning,« siger Flemming Østergaard.

Tilbage står i det friske regnskab, at man havde indtægter for 90 mio. kr. i Champions League. Fra det beløb skal trækkes omkostninger til bl.a. spiller-bonusser og rejseudgifter – beløb som selskabet altså ikke ønsker at oplyse.

Analytikere har over for Business.dk vurderet, at Parkens indtjening i Champions League ligger i lejet omkring de 60 mio. kr. før skat – hvilket altså skal ses i forhold til det samlede årsresultat før skat på 115,5 mio. kr.

Hvis de vurderinger står til troende, så er der 55,5 mio. kr. tilbage i overskuddet før skat, som stammer fra de øvrige aktiviteter – og så er resultatet på niveau med sidste års før skat-resultat på 57,7 mio. kr.

Kigger man tilbage på halvårsregnskabet fra i vinters kunne PSE melde om et overskud før skat på 108 mio. kr. – altså har Parken i andet halvår kun genereret en beskeden bruttoindtjening på 7,5 mio. kr.

Det stærke ved Parkens forretningsmodel er imidlertid, at selv uden Champions League-deltagelsen havde der været positive tal på den nederste linje i regnskabet, så virksomhedens fortsatte vækst står og falder altså ikke med, om der hvert år bliver spillet CL-bold i Parken.

Lalandia og Fitness
Regnskabet viser samtidig, at Lalandia fortsat tjener solide penge hjem til PSE, med en driftsindtjening på 33 mio. kr. – men igen er det svært at finde frem til den præcise indtjeningsvækst, fordi det eneste tal man kan sammenligne med er et resultat før skat på 28,5 mio. kr. fra 2005/2006-regnskabet.

Tilliden til det tilkøbte Fitness.dk er fortsat stor hos bestyrelsesformanden, selvom en række kostbare investeringer i det forgangne regnskabsår, samt goodwill-afskrivninger, trykker driftsresultatet ned på beskedne 3 mio. kr.

»Fitness.dk vil for alvor begynde at bidrage til koncernen næste år, selvom konkurrencen er hård. Men vi vokser i det tempo, vi har planlagt,« siger Flemming Østergaard.

På sponsor-fronten, som på Parken-dansk indtægtsføres under posten »Samarbejdspartnere« er der tale om en marginal tilbagegang til lige under de 100 mio. kr., hvilket skyldtes, at PSE selv har valgt at lade nogle af koncernens aktiviteter udfylde bl.a. sponsor-pladsen på håndbold-holdenes trøjer. Igen fremgår det ikke af regnskabet, hvad værdien er af disse sponsorater.

Flemming Østergaard siger til Berlingske Business, at han absolut ikke har nogle planer om at igangsætte et generationsskifte på formandsposten.

»Jeg kører på, så længe jeg kan gøre en forskel. Om det er til jeg er 70 eller 90 år gammel, det ved jeg ikke. Men jeg har ikke tænkt mig at trække mig tilbage,« siger Flemming Østergaard.Læs portræt af Flemming Østergaard i Berlingske Business i dag