Cementgigant brager op: Favorit til at bygge Trumps mexicanske mur

Den irske cementgigant CRH, der er blandt favoritterne til at bygge Trumps kontroversielle sikkerhedsmur mod Mexico, stiger markant efter republikanerens valgsejr i USA.

Foto: YURI CORTEZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er voldsomme kursudsving på børserne verden over som følge af Donald Trumps valgsejr i USA. Markederne forsøger desperat at udpege vindere og tabere i vidt forskellige industrier som følge af den - for mange - overraskende sejr til Trump i præsidentkampen.

Et af Trumps kontroversielle forslag er at bygge en stor sikkerhedsmur mod Mexico for at stoppe strømmen af illegale mexicanske indvandrere.


BUSINESS LIVE: FØLG UDVIKLINGEN HELE DAGEN PÅ DE FINANSIELLE MARKEDER

Med sejr til Trump står det forslag nu til at skulle gennemføres. Men hvem skal bygge muren? Investorerne gætter på, at den irske cementgigant CRH, som i forvejen er kæmpestor inden for infrastrukturprojekter i USA, får en hovedrolle.

Det sender aktiekursen i CRH kraftigt op. CRH stiger i dag til det højeste kursniveau i ni år, efter at det står klart, at det bliver Donald Trump, der indtager det Hvide Hus efter Barack Obama. CRH’s aktiekurs stiger 6 pct. Til kurs 2807 på børsen i London.

CRH er den største producent af asfalt i USA og også en af de største inden for byggematerialer på det amerikanske marked.

CRH har i forvejen erfaring med at bygge massive mure. Det irske firma er i forvejen involveret i byggeriet af den kontroversielle mur på Vestbredden, som Israel opfører for at skærme sig mod palæstinenserne.

Donald Trump har i sin kampagne lovet at ville bruge 1 billion dollar (6,74 billioner kr.) på at bygge nye veje, broer og anden infrastruktur i USA. Det beløb indbefatter ikke muren mod den mexicanske grænse.