Carnegie har holdt støtte-krudtet til TCM tørt de seneste syv handelsdage

Der har ikke været det store behov for at lave støtteopkøb i køkkenselskabet TCM Group over de seneste syv handelsdage, efter at stabiliseringsagenten for selskabet, Carnegie, ellers gjorde stort brug af sit mandat i de første syv handelsdage efter noteringen.

Modelfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Efter de første syv handelsdage siden børsnoteringen den 24. november købte Carnegie således 636.611 aktier i TCM Group for at holde hånden under kursen, men i de følgende syv handelsdage - til og med onsdag - er der blot blevet købt yderligere godt 58.000 aktier fra Carnegie.

Dermed har investeringsbanken nu brugt godt 66 pct. af sit samlede støttemandat på 1.050.000 aktier i stabiliseringsperioden, der løber til den 23. december.

Efter at have været under pres i de første dage som børsnoteret er kursen for TCM-aktien da også blevet mere stabil på det seneste, hvor den har handlet lige omkring noteringsniveauet på 98 kr.

Onsdag sluttede køkkenaktien i 97,50 kr. efter et fald på 0,5 pct.

En stabiliseringsagent er et redskab, som nye selskaber på børsen typisk bruger for at holde hånden under aktiekursen i den første tid.

/ritzau/FINANS