Carlzon tror ikke på SAS i nuværende form

Chefen for SAS i årene 1981-1993 Jan Carlzon udtalte på et møde i København med danske rejsebranchefolk, at han ikke tror, SAS vil klare sig i dets nuværende form på det åbne marked.

- Luftfarten har udviklet sig på en sådan måde, at et luftfartsselskab i dag tvinges til at skabe sig en klar profil i stedet for at sprede sig over hele registret, udtalte han ifølge nyhedsbrevet Travel People.

- Men SAS vil tilsyneladende gabe over så meget som muligt, hvorved selskabet mister muligheden for at specialisere sig. For at opnå succes i dagens luftfart skal man, når det gælder passagertransport, enten være et decideret lavprisselskab, eller man kan satse på business-trafikken. Endelig kan man også kun flyve med fragt, fortsat han.

Carlzon roste Jørgen Lindegaard for hans præstation med hensyn til at nedbringe omkostningerne med 14 milliarder kroner pr. år, men tilføjede, at SAS' udvikling i stor udstrækning gik i stå, mens den tidligere telechef var topmand i SAS.

Carlzon uddelte en stor buket roser til Københavns Lufthavn, idet han udtalte, at der findes ikke nogen lufthavn i hele verden, hvor jeg hellere kommer, end Kastrup.

Jan Carlzon forestår fredag formiddag den officielle indvielse af årets rejsemesse i Bella Center i København.

RB-Børsen