Carlsberg vil købe svenske Vin & Sprit - formand (NY)

 

Den danske bryggerikoncern Carlsberg er interesseret i at købe dele af Vin & Sprit. Den statsejede svenske kæde står foran en privatisering, og ifølge bestyrelsesformand for Carlsberg Sverige, Paul Bergqvist.

 

- Carlsberg er interesseret i at købe dele af Vin & Sprit, hvis vi kan få det på acceptable vilkår. Vi har i forvejen et samarbejde med Vin & Sprit på restaurant-markedet i Sverige, og det fungerer aldeles udemærket. Vi vil sammen kunne opnå en helt masse omkostningssynergier - ikke mindst på distributions- og salgssiden, siger Paul Bergqvist til RB-Børsen.

 

Carlsberg er ikke interesseret i Absolut Vodka samt Vin & Sprits øvrige internationale spiritusmærker. Carlsbergs interesse er, ifølge Bergqvist, udelukkende fokuseret på de enheder i Vin & Sprit, som distribuerer vin og producerer lokale spiritusmærker.

 

- Vi ved ikke rigtig, hvad det koster, men de har en omsætning på 4 mia. svenske kr. i den, del vi er interesseret i. Derudover ligger der Absolut Vodka, som vi ikke har nogen interesse i, da det ligger uden for vores normale kompetenceområde, forklarer Paul Bergqvist.

 

Den svenske regering har netop sat gang i processen mod et salg af Vin & Sprit og en række andre statsejede selskaber, og Carlsberg venter en afklaring sent på efteråret.

 

- Vi har meddelt regeringen, at vi er interesseret. De synes, at det er interessant, men de har ikke besluttet sig for, om de vil dele Vin & Sprit eller sælge det hele sammen. Nogle vil måske købe helheden, men vi tror, at det vil være bedst for alle at dele det op, siger Paul Bergqvist.

 

Noget tyder dog på, at den svenske regering vil splitte Vin & Sprit op. I hvert fald har spritproducenten Bacardi meddelt, at drinkskoncernen, der fremstiller verdens mest sælgende rom, vil købe varemærket Absolut af den svenske stat.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )