Carlsberg skal vise styrke i krisen

Carlsbergs håndtering af finanskrisen bliver afgørende for, hvordan markedet tager imod regnskabet, der offentliggøres senere i dag.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Recessionen skyller hen over verden og ændrer vilkårene på ølmarkederne. Carlsbergs håndtering af netop den udfordring bliver afgørende for, hvordan markedet tager imod regnskabet for andet kvartal, der offentliggøres 5. august.

Det vurderer Sydbanks Carlsberg-analytiker Morten Imsgard, som især vil have øjnene rettet mod den lukrative russiske forretning.

Her venter han, at det danske bryggeri bruger krisen til at udbygge sin position som markedsleder.

"Fokus ligger i øjeblikket på de marginer, de hiver hjem i hele den østeuropæiske forretning. Der er ingen tvivl om, at selv det russiske ølmarked har det svært i øjeblikket, og det vil alle ølproducenter mærke. Men Carlsberg har nogle fordele i kraft af sin størrelse, som blandt andet giver stordriftfordele, der gør, at de stadig hiver rigtig flotte marginer hjem. Jeg venter at se, at Carlsberg også i andet kvartal har snuppet markedsandele fra konkurrenterne, således at de under krisen styrker den i forvejen rigtig gode position på det russiske marked," siger Morten Imsgard til RB-Børsen.RB-Børsen