Carlsberg: Rumænsk ølmarked boomede efter varm sommer

 

En ultravarm sommer har fået de rumænske ølnydere til at drikke langt flere øl end normalt. Således er der sammenlignet med sommerperioden 2005 sket en stigning på 27 pct., hvilket får det samlede ølforbrug i de tre sommermåneder op på over 7 mio. hektoliter. Det skriver den rumænske avis Ziarul Financiar.

 

Det er den rumænske sammenslutning af bryggerier, Romanian Brewers Association, som bl.a. tæller Carlsberg blandt sine medlemmer, der har opgjort ølsalget henover sommeren.

 

Opgørelsen viser også, at der for de fire multinationale bryggerier, der opererer på det rumænske marked, er sket en salgsstigning på 17 pct. i månederne juni til august. De udenlandske bryggerier stod derfor samlet set for salget af 5,5 mio. hektoliter øl. Man anslår, at Carlsbergs andel af det rumænske ølmarked er 25 pct.

 

Ifølge markedsdata fra de ledende ølproducenter vil det samlede ølsalg i Bulgarien i år nå niveauet 18,4-19,4 mio. hektoliter.

 

- Data fra de første ni måneder af året indikerer, at markedet fastholder den samme vækstrate, som vi har set over de seneste fem år, fortæller Constantin Bratu, der er direktør for Romanian Brewers Association.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )