Carlsberg presser S&N-storaktionærer

Hvis bestyrelsen i Scottish og Newcastle ikke vil høre, så må storaktionærerne i det skotske bryggeri tage affære, mener Carlsberg, der har holdt flere møder med S&N-aktionærerne for at presse et salg igennem.

Scottish & Newcastle kan nu se frem til at blive sat under pres af sine storaktionærer efter, at Carlsberg og Heinken, der har budt ca. 104 mia. kr. for det skotske bryggeri, har holdt møder med storaktionærerne i S&N, skriver avisen The Guardian.

Carlsberg har hold møder med de førende aktionærer, og allerede i denne uge ventes det, at aktionærerne går til S&N’s adm. direktør John Dunsmore og forlanger at få en aftale i stand mellem de tre bryggerier.

Aktionærerne frygter, at kursen på S&N-aktien ryger i bund, hvis handlen går i vasken. Investorer som Black Rock, Schroders and Scottish Widows, har allerede solgt en betydelig del af deres S&N-aktier.

Carlsbergs internationale pressechef Jens Peter Skaarup siger til Børsen, at Carlsberg og Heineken har valgt at gå til aktionærerne i S&N, efter at selskabets bestyrelse kategorisk har afvist at forhandle.

”Det har vi gjort i håb om, at de vil lægge pres på bestyrelsen for forhandlinger. Og det er jo kun glædeligt, hvis det er rigtigt, at investorerne indser, at S&N kan skabe mere værdi ved at sælge til konsortiet end ved at fortsætte som selvstændigt bryggeri,” siger Jens Peter Skaarup til Børsen.

Kilde: Børsen