Carlsberg mindsker ejerandel i Singapore-selskab

Carlsberg i Malaysia, der kun er delvist ejet af Carlsberg, har indgået en aftale om at købe Carlsberg Singapore. Hermed vil den danske bryggerigigant mindske sin ejerandel i Singapore-selskabet (opdateret kl. 14.45).

Foto: Stanley Chou.
Læs mere
Fold sammen
Carlsberg Malaysia, der kun er 51 pct. ejet af Carlsberg Breweries, skal ifølge den nye aftale betale Carlsberg knap 550 mio. kr. for Singapore-aktiviteterne. Hermed går Carlsberg Singapore fra at være 100 procent ejet af Carlsberg til blot at være 51 procent ejet af den danske bryggerikoncern.

Carlsbergs internationale pressechef, Jens Peter Skaarup, fortæller, at Carlsberg Singapore i dag får sit øl fra San Miguel, men som en del af aftalen fremover skal have øllet fra Carlsberg Malaysia. Hermed vil man ifølge pressechefen bedre kunne udnytte Carlsbergs bryggeri i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.

"Aftalen ændrer de vilkår, hvorpå Carlsberg Singapore kan hente øl. Det betyder, at det vil være slut med at købe øllet hos San Miguel i Thailand, og at man kan udnytte produktionsapparatet i Malaysia bedre," siger Jens Peter Skaarup til Business.dk.

Salget af Carlsberg Singapore er endnu ikke gennemført, men Carlsberg Breweries og Carlsberg Malaysia har nu annonceret, at selskaberne satser på at gennemføre en transaktion. De to selskaber har underskrevet et såkaldt "Memorandum of understanding," hvor man har opsat en deadline for en transaktion den 1. november i år.

Med handlen får Carlsberg Breweries flere penge i kassen, men Carlsberg ønsker ikke at oplyse, hvad pengene skal bruges til.

Selv om Carlsberg er plaget af en enorm gæld, tror aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank dog ikke, at selskabets primære formål med handlen har været at få penge i kassen.

”Handlen betyder, at der bliver flyttet flere penge til moderselskabet, der f.eks. kan bruge pengene til at afdrage på gælden. Men det her er formentlig først og fremmest et strategisk træk fra Carlsberg Malaysia, der handler om at få regionen til at spille bedre sammen," siger Morten Imsgard.

Carlsberg Malaysia er et selvstændigt børsnoteret selskab med Carlsberg som hovedaktionær.