Carlsberg køber vigtig aktiepost i Vestkina

Carlsberg køber sig nu til fuld kontrol med den hastigt voksende vestkinesiske bryggerigruppe Wusu Brewery Group, der sidste år solgte 300 mio. liter øl.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske bryggerigigant øger sin ejerandel i Wusu Brewery Group fra 60,0 til 63,4 procent. Opkøbet betyder, at en række aktionæroverenskomster bortfalder, og at Carlsberg nu får fuld kontrol over bryggerigruppen.

"Opkøbet og bortfaldet af aktionæroverenskomster betyder, at vi kan integrere Wusu Brewery Groups regnskabstal i Carlsbergs regnskab. Det er væsenligt for Carlsberg at få fuld kontrol med bryggerigruppen, da Vestkina udgør en meget vigtig del af Carlsbergs vækststrategi i fremtiden," siger Carlsbergs internationale pressechef, Jens Peter Skaarup, til business.dk.

Wusu Brewery Group er Carlsbergs vigtigste bryggerigruppe i Vestkina. Med ni bryggerier og et salg i 2008 på mere end 300 mio. liter øl er Wusu Brewery Group markedsleder i Xinjiang-provinsen.

Carlsberg øger kontrollen med Wusu Brewery Group ved at købe en stor aktiepost i selskabet Xinjiang Lanjian Jianiang Investment Co. Selskabet er den store aktionær i Carlsbergs vestkinesiske partner i Wusu Brewery Group, Xinjiang Hops. Carlsberg ønsker ikke at oplyse prisen på aktieposten.

Med opkøbet øger Carlsberg sin indirekte ejerandel af Wusu Brewery Group til 13,4 procent. Derudover har Carlsberg en aktiepost i selskabet på 50 procent, og det betyder, at man i alt ejer 63,4 procent af Wusu Brewery Group. Transaktionen skal godkendes af myndighederne, herunder Handelsministeriet.