Carlsberg dagens store taber på børsen

Investorerne sælger ud af Carlsberg-aktien forud for onsdagens halvårsprognose. Også Nordea lider en hård skæbne i dag efter den nordiske storbank er havnet på lidet flatterende liste.

Stemningen i C20-indekset afspejler bestemt ikke den, der ellers hersker landet over på grund af det fantastiske sommervejr. Særligt i formiddag gik det for alvor ned, men her over middag har aktierne rettet sig noget, så faldet er pt. kun 0,65 pct. og indekset ligger i 492,63.

Carlsberg er dagens store taber. Hele 2,25 pct. er aktien faldet siden i morges, kursen er nu 694,00.

Carlsberg er onsdag regnskabsaktuel, men de fleste mener, at det, der var interessant at vide, blev offentliggjort i sidste uge da BBH, Carlsbergs guldæg, aflagde et regnskab, som var virkelig stærkt. Mere interessant er det, når den nye topchef, der skal efterfølge Nils Smedegaard, bliver offentliggjort.

Carlsberg har desuden droppet de to nye pilsner-varianter Tuborg Hvid og Blå, der blev lanceret tidligere på året, da forbrugerne ikke har taget dem til sig.

Nordea er også en af dem der lider det største tab i dag. Koncernen aflagde regnskab fredag, og er efterfølgende blevet sat på listen over salgsegnede aktier hos Goldman Sachs. Aktien falder 1,45 pct. til 84,75.

Novo Nordisk er derimod klart dagen vinder. Aktien er steget 0,83 pct. til kurs 608,00. Regnskabet viste virkelig gode resultater for 2. kvartal og eksperter tror på den stærke udvikling fortsætter og ser ingen markante risici

Coloplast-aktien stiger også en smule. Selskabet har i løbet af den sidste uge opkøbt endnu 49.400 aktier til en værdi af 22,6 mio. kr. Således ejer Coloplast nu selv 6,10 pct. af aktiekapitalen. Kursen er steget 0,22 pct. til 452,00.