Carlsberg: BBH køber aktier tilbage for knap 3 mia. kr. (Opd)

 

BBH, der er Carlsbergs joint venture i Rusland, vil købe egne aktier tilbage med henblik på at annullere disse. Der vil blive tale om opkøb af op til 9.894.230 stk. ordinære aktier til 1300 rubler stykket og 1.225.114 stk præferenceaktier til 880 rubler stykket, oplyser BBH. I alt beløber tilbagekøbsprogrammet sig til knap 14 mia. russiske rubler (ca. 2,92 mia. kr.). Den samlede markedsværdi for BBH er i danske kroner opgjort til cirka 40,3 mia. kr.

 

BBH har på baggrund af forslaget indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling for at få vedtaget kapitalnedsættelsen. Ifølge BBH sker annuleringen af aktierne blandt andet med henblik på at forbedre kapitalstrukturen og give ejerne mulighed for at sælge deres aktier til en markedspris, der er attraktiv over for mulige købere, hedder det i en pressemeddelelse fra bryggeriet.

 

Bestyrelsen for BBH gentager sin intention om at bevare selskabet som et offentligt noteret selskab. BBH har været noteret siden 2001 på det russiske handelssystem RTS.

 

Aktien i BBH lukkede mandagens handel i kurs 1207.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )