Carlsberg-aktier sendt ned at skidt partnerregnskab (NY)

 

Aktierne i Carlsberg blev tirsdag morgen sendt nedad på fondsbørsen i København. Den britiske bryggerigigant Scottish & Newcastle, der sammen med Carlsberg ejer den russiske bryggerikoncern BBH, er blevet hårdt ramt af det våde sommervejr i år. En faktor der også ventes at spille ind på Carlsbergs halvårsregnskab, der offentliggøres onsdag.

 

Onsdag i sidste uge offentliggjorde BBH et regnskab, der var langt bedre end ventet, hvilket sendte Carlsberg-aktien op. Tirsdagens regnskab fra Scottish & Newcastle sætter fokus på problemområderne for den danske bryggerigigant.

 

- I sidste uge fik vi et positivt regnskab fra BBH, mens vi i denne her uge har fået det her, der tegner dårligt for Carlsberg på det engelske marked. Det engelske marked er et stort marked for Carlsberg, og når bunden går ud af markedet, bliver det ikke nemmere for Carlsberg, siger analytiker Stig Nymann fra investeringsbanken Gudme Raaschou til RB-Børsen.

 

- De er blevet ramt af en strejke i Frankrig, som også har påvirket dem negativt, hvilket ikke kan relateres til Carlsberg. Til gengæld skriver de, at de har klaret sig bedre end markedet på det engelske marked, hvor det ikke er gået godt generelt. Det engelske ølmarked er faldet med godt fem pct. i første halvår, påpeger analytikeren.

 

Nettooverskuddet i Scottish & Newcastle er faldet med 3,1 pct. til 124 mio. pund i første halvår af året, hvilket var en anelse værre end ventet.

 

- Det kan ikke komme bag på nogen, at sommerens kraftige regnvejr rammer ølsalget. Men resultatet før skat ligger stadig 6 pct. under det ventede, og det skyldes primært regnvejr i juni måned, siger analytiker Stig Nymann. Og holdningen bakkes op af Jyske Bank.

 

- Regnskabet bekræfter vores bekymring for Carlsberg omkring vejret i Vesteuropa. Det er ikke værre end ventet, men det understreger bare alvoren, siger analytiker Jens Thomsen fra Jyske Bank til RB-Børsen.

 

Aktierne i Carlsberg var de eneste faldende aktier blandt de største aktier på Københavns Fondsbørs tirsdag morgen. Kort efter fondsbørsens åbning blev aktierne handlet 0,5 pct. lavere til 677 kr. pr. aktie.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )