Carlsberg-aktien stiger efter robust regnskab: »Asien er stadig en succesfuld vækstplatform«

Aktier i Carlsberg stiger stille og roligt efter et årsregnskab, der viser, at ølgiganten har tredoblet sit overskud.

Efter et solidt årsregnskab er investorer og analytikere optimistiske over Carlsberg-aktien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Carlsbergs årsregnskab viser onsdag morgen en tredobling af virksomhedens overskud til lidt over fem mia. kroner. Aktien er oppe omkring 3 pct. og forhandles til en kurs på omkring 773 kr.

Investorernes glæde over regnskabet afspejler sig også blandt analytikere, der udtrykker sig optimistisk i deres anbefalinger. Hos Investec har man således øget kursmålet til 750 kroner fra 675 kroner, og hævet sin anbefaling til »hold.« Dette er et mærkbart kursskifte for banken, der tidligere anbefalede investorer at sælge ud af Carlsbergs aktier.

»Vi mener, at et mere konstruktivt standpunkt nu er berettiget, og vi har hermed opgraderet vores anbefalinger fra at sælge til at beholde aktierne,« skriver analytiker hos Investec Eddy Hargreaves i en rapport om Carlsbergs resultater.

Investec forventer, at Carlsbergs vækst vil forblive stabil i Kina, men vurderer at det russiske marked stadig er en udfordring.

»Yderligere fremskridt af nøglemærkerne Tuborg og Carlsberg er sandsynlig, mens Kina og det bredere Asien stadig er en succesfuld vækstplatform. Modregnet dette er risikoen for regulære chok i Rusland nærværende, dog er spekulationen omkring dette mindre til stede, end det har været gennem flere år,« skriver Eddy Hargreaves.

Særligt salget af produkter i Asien har vist sig at være en behagelig overraskelse for Carlsberg, og der blev her solgt for halvanden milliard kroner mere i 2018 end i 2017. Fremgangen i det asiatiske marked går ikke ubemærket hen hos den amerikanske investeringsbank Jefferies, der anbefaler at købe aktierne, og som karakteriserer Carlsbergs årsregnskab som et »robust årsresultat.«

»Vi tror på, at Carlsbergs vækstbetingelser ikke er værdsat nok,« skriver analytiker hos Jefferies Edward Mundy i et notat.