Carlsberg-aktie blandt storbanks topvalg i 2014

Carlsbergs aktie er med listen over førstevalg inden for stabile forbrugsvarer hos Credit Suisse, der mener, at bryggeriet vil kunne levere en vækst i indtjeningen per aktie på 14 pct. i det nye år.

»I en dyr sektor er Carlsberg en af de få aktier med potentiale til at få revurderet værdiansættelsen med en P/E-rabat på 25 procent i forhold til stabile forbrugsvarer i Europa over for historiske 12 procent,« skriver Credit Suisse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bryggeriet betegnes som bedst i klassen understøttet af en stabilisering på det russiske marked efter et svagt 2013, der var præget af lovmæssige ændringer, og endnu et år med tocifret vækst i Asien. Credit Suisse ser mulighed for en bedre prisfastsættelse af aktien og fastholder anbefalingen »overvægt«.

Med hensyn til Vesteuropa, som var blandt de positive overraskelser i Carlsbergs regnskab for tredje kvartal, ikke mindst på indtjeningen, er fokus ifølge det schweiziske børshus stadig på restruktureringer. Credit Suisse tror på, at flere markeder vil opleve en positiv margineffekt fra standardiseringsprogrammet BSP1 og integrationen af leveringskæden og hæfter sig desuden ved positive tegn fra Polen og Frankrig.

Mens børshuset øjner et svagt fjerde kvartal i Rusland, venter det til gengæld, at volumenerne stabiliserer sig i det nye regnskabsår, samt at pris- og produktmiks er solidt, som følge af at der trækkes kapacitet ud af markedet.

»I en dyr sektor er Carlsberg en af de få aktier med potentiale til at få revurderet værdiansættelsen med en P/E-rabat på 25 procent i forhold til stabile forbrugsvarer i Europa over for historiske 12 procent,« skriver Credit Suisse.

Kollegaerne hos finanshuset Nomura, der har løftet kursmålet for Carlsbergs aktie til 665 kr. fra 630 kr., øjner allerede bedringstegn på det russiske marked i fjerde kvartal, som kan betyde, at 2014 bliver vendepunktet for volumen.

Også Nomura ser mulighed for, at Carlsberg-aktien indhenter lidt af den rabat, som aktien handler til i forhold til gennemsnittet blandt ølproducenterne.