Carlsberg ændrer i toppen og fyrer 150

Den danske bryggerigigant Carlsberg foretager nu ændringer i topledelsen og sætter fart på restruktureringen. Det sidste kommer til at koste 150 job i Danmark. (Opdateret 08.18)

Foto: Scanpix. Krisen kradser hos Carlsberg, der må afskedige medarbejdere og samtidig foretager udskiftninger i topledelsen.
Læs mere
Fold sammen
Krisen kradser hos Carlsberg, der må afskedige medarbejdere og samtidig foretager udskiftninger i topledelsen.

Carlsberg Danmark varsler i dag forhandlinger med medarbejderne om at reducere med cirka 150 stillinger.

Målet er at effektivisere organisationen, som ifølge en pressemeddelelse fra bryggerigiganten, er mærket af et fald i ølmarkedet "dels drevet af højere kampagnepriser i detailhandelen dels af den usikkerhed som præger forbrugernes indkøbsmønstre."

"Vi har allerede i 2008 foretaget besparelser som følge af udviklingen i markedet. Med de nye tiltag tilpasser vi os ikke alene den øjeblikkelige situation, vi forbereder os samtidig på at kunne håndtere fremtidige usikkerheder i markedet," siger adm. direktør Jesper Jørgensen, Carlsberg Danmark.

Udskiftninger på topplan
Samtidig med nedskæringerne laver Carlsberg udskiftninger i den absolutte topledelse. Ud ryger chefen for Carlsbergs vesteuropæiske aktiviteter Alex Myers samt koncernens internationale marketingschef Jan Hillesland.

De bliver erstattet af Khahil Younes, der udnævnes til Senior Vice President, Western Europe, og Nils Østbirk, der er udnævnt til Senior Vice President, Western Europe.

 
Læs også:

Dansk øl løb med dobbelt guld

Sidste omgang på Valby Bakke

Ølproducent raser over erotisk reklamefilm