Capinordic: Udskiftning i ejerkredsen

 

I mandags ejede ejendomsselskabet Keops knap en tredjedel af finanshuset Capinordic. Tirsdag solgte Keops en aktiepost på godt 12 pct. og oplyste, at der var planer om at sælge de resterende, da ejerskab af Capinordic falder uden for kerneområdet. Onsdag var det så tid til at gøre regnskabet op, og køberne sendte de oplysninger ud, som de er forpligtiget til.

 

Som oplyst i salgsmeddelelsen hører nogle af køberne til i Capinordics egen ledelse. Administrerende direktør Lasse Lindblad har via sit selskab DKA Finans Aps købt 1 mio. styk aktier for 26,5 mio. kr., bestyrelsesmedlem Ole Vagner har via selskabet NCap Aps købt 3,2 mio. styk aktier for 86,9 mio. kr., og bestyrelsesmedlem Erik Damgaard har via selskabet Erik Damgaard porteføljeinvest købt 1,9 mio. styk aktier for 50 mio. kr. Ingen af de tre havde mulighed for at købe aktier i Capinordic nu, fordi de som nærtstående til selskabet kun må handle aktier i bestemte perioder, hvor "vinduet er åbent". Capinordics bestyrelsesformand, Claus Ørskov, har dog givet dispensation hertil.

 

Af Keops-meddelelsen tirsdag fremgik det, at Capinordics aktier efter salget fordeler sig således:

 

- Keops: 19,12 pct.

 

- SL Nordic Holding: 8,88 pct.

 

- Bryde Gruppen: 7,86 pct.

 

- Erik Damgaard Porteføljeinvest: 7,47 pct.

 

- NCap: 7,36 pct.

 

- DKA Consult: 6,73 pct.

 

- Synerco: 6,09 pct.

 

- Øvrige: 36,49 pct.

 

Onsdag eftermiddag oplyste Synerco, hvor Peter Forchhammer, der også er tæt på Capinordic, er bestyrelsesmedlem, at det har købt yderligere aktier og herefter ejer 6,56 pct. af Capinordic.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )