Candy Crush bag største børs-flop i USA i 20 år

Selskabet bag Candy Crush, King Digiital Entertainment, raslede i går ned med over 15 procent ved sin børsintroduktion på Wall Street. Det er det største selskab, der er faldet så voldsomt på første handelsdag på Wall Street i 20 år.

King Digiital Entertainments koncernchef Riccardo Zacconi ved børsnoteringen på New York Stock Exchange , som gik helt galt onsdag Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Burton
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I spillet Candy Crush skal man flytte rundt på farvestrålende bolsjer for at knuse dem. Men i går var det selskabet bag spillet, King Digital Entertainment, der nærmest blev knust på Wall Street ved sin børsintroduktion.

King Digital Entertainment faldt med 15,5 procent i forhold til introprisen til 22,5 dollar og endte i en lukkekurs på 19 dollar. Det svarer til, at markedsværdien er blevet barberet med cirka en milliard dollar til en nuværende værdi på 5,9 milliarder dollar.

King har hentet i alt 500 millioner dollar (2,7 milliarder kroner) i forbindelse med børsnoteringen. Og ifølge data fra handelsplatformen Dealogic svarer fiaskoen til det største fald på første handelsdag for en børsnotering af den størrelse. Det skriver Financial Times.

Candy Crush er et svensk-udviklet spil, der blev lanceret i april 2012 og siden er blevet ét af de mest populære mobilspil med mere end 93 millioner brugere.

Men ifølge aktiestrateg hos Saxobank Peter Garnry, afspejler gårsdagens voldsomme fald en bekymring i markedet om, at King Digital henter næsten 80 procent af omsætning fra Candy Crush.

»King Digital putter næsten al deres energi i at finde det næste spil, som kan gøre selskabet mindre afhængig af deres pengemaskine Candy Crush. Ud fra hvad vi har set med andre mobilspils levetid, så er tiden ikke King Digitals bedste ven,« siger aktiestrategen til CNN.

Flere er allerede begyndt at sammenligne Kings børsdebut med konkurrenten Zynga, der har udviklet spillet Farmville. Zyngas markedsværdi er blevet halveret siden børsdebuten i 2011.

King har i øjeblikket omkring 180 spil i porteføljen, men det er altså kun Candy Crush, der for alvor er blevet populært hos brugerne. Spillet er gratis at downloade, men størstedelen af indtægterne kommer, når man køber nye liv for at kunne fortsætte.