C20 sniger sig frem for femte dag i træk

Det har været en positiv uge for både det danske og andre europæiske aktieindeks, og intet tyder på, at det skal ændre sig fredag.

    Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Omkring klokken 11.30 stiger det toneangivende danske eliteindeks, C20 Cap, med 0,4 pct. til indeks 586,5, og dermed ser det ud til, at indekset tager fem dage på stribe i positivt terræn.

I den sjove ende af C20 Cap befinder Tryg-aktien sig. Forsikringskoncernen leverede onsdag et regnskab, der var noget bedre end ventet i markedet, og fredag kunne den norske konkurrent Storebrand ligeledes berette om et bedre resultat end ventet. Tryg-aktien løftes 1,8 pct. og koster 522 kr.

Også FLSmidth-aktien ligger i et plus på 0,6 pct. i 275,2 kr., efter at den schweiziske storbank UBS har føjet det danske selskab til sin liste over de mest foretrukne ingeniørselskaber.

Aktierne i A.P. Møller - Mærsk ligger omvendt til i den kedelige ende af indekset i fredagens handel, efter at de første tal for ugens udvikling i containerspotraterne har vist et fald. Det samlede indeks, der udarbejdes af Shanghai Shipping Exchange, viste et fald på 3,0 pct. De vigtige ruter fra Asien til Europa og Asien til Middelhavet vægter henholdsvis 20 og 10 pct. af indekset. Det er anden uge i træk, at raterne falder. Det skal dog ses i lyset af, at raterne for to uger siden steg 174 pct. på Asien-Europa.

Foråret igennem sendte en hård priskrig raterne ned fra godt 1400 dollar per tyvefodscontainer til omkring 500 dollar. Det markante ratehop i starten af juli har dog allerede fået flere analytikere til at se mere positivt på aktien. Torsdag meldte Citibank, Alm. Brand Markets og Jyske Bank om opjusteringer af anbefaling eller kursmål.

Aktionærerne i det lyseblå konglomerat har dog også fået en god nyhed fredag morgen, da datterselskabet Maersk Drilling kan melde alt udsolgt for 2013. Divisionen, der ejer og opererer borerigge, har fået forlænget sin kontrakt for boreriggen Maersk Convincer med endnu et år. Dermed er hele boreselskabets flåde udlejet for resten af året, bekræfter Maersk Drilling over for Ritzau Finans.

Det er Petronas Carigali, et datterselskab til Malaysias nationale olieselskab, der har udnyttet sin option på at forlænge kontrakten med ét år. Forlængelsen har en værdi af 54 mio. dollar, svarende til 308 mio. kr.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie falder 0,5 pct. til 44.200 kr., mens A-aktien falder 0,6 pct. til 41.800 kr.

Uden for C20 tager investorer og analytikere skidt imod nyheden om, at dansk-britiske G4S mistænkes for sammen med konkurrenten Serco at have fusket med sin kontrakt på at levere fodlænker til det britiske fængselsvæsen. Blandt andet skulle selskaberne have faktureret for afdøde fanger, fanger der var tilbage i fængslet og folk, der var flyttet til udlandet. Flere analytikere har derfor sænket enten kursmål eller anbefaling af G4S-aktien, som falder 1,3 pct. til 18,2 kr.

- Det er rigtig dårlig timing, når man lige har fået rystet de andre sager af sig. Samtidig står G4S midt i en periode, hvor der snart kommer masser af offentlige kontrakter i udbud i fængsels- og politisegmentet. Samlet er Storbritannien et rigtig vigtigt marked for G4S, der henter omkring 20 pct. af omsætningen fra kontrakter, siger Stig Frederiksen, G4S-analytiker hos Carnegie, til Ritzau Finans.

/ritzau/FINANS